Life & Arts Τετάρτη 24/11/2021, 15:29
LIFE & ARTS

Αποσύρονται τα κρυπτονομίσματα της… Μέσης Γης

Αποσύρονται τα κρυπτονομίσματα της… Μέσης Γης

Ελπίζουμε να μην τρέξατε να αποκτήσετε τα κρυπτονομίσματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή αλλιώς το κρυπτονόμισμα «JRR Token» που παραφράζει το όνομα του συγγραφέα JRR Tolkien γιατί οι διαχειριστές της κληρονομιάς του και των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του κέρδισαν τη μάχη, όχι της Μέσης Γης, αλλά των δικαστηρίων.

Πάντως, η φαντασία δεν έλειπε από το θεματικό κρυπτονόμισμα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που είχε ξεπατικώσει τη φημισμένη ατάκα της ταινίας «The One Token That Rules Them All». Στην προώθησή του βοήθησε και ο ηθοποιός Μπίλι Μπόιντ, ο Πίπιν των ταινιών, που έλεγε σε ένα βίντεο ότι «ο Σάρουμαν προσπαθούσε να ενώσει τη Μέση Γη κάτω από ένα κεντρικό σύστημα κανόνων», ενώ η αδελφότητα του κρυπτονομίσματος ήθελε την αποκέντρωση.

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Τόλκιν, όμως, δεν φαίνεται πως εκτίμησε το χιούμορ των προγραμματιστών και τον θαυμασμό τους για τη σειρά των βιβλίων και των ταινιών και προσέβαλε τη χρήση των όρων που θυμίζουν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στον Διεθνή Οργανισμό Πνευματικών Δικαιωμάτων (WIPO). Οι δικηγόροι του JRR Token υποστήριξαν ότι δεν ήθελαν να δυσφημίσουν με κανέναν τρόπο την κληρονομιά του συγγραφέα ούτε να εκμεταλλευτούν τη φήμη των βιβλίων και των ταινιών, αν και είχαν φέρει στα μέτρα τους μέχρι και την ιστοσελίδα τους, JRRToken.com.

O WIPO όμως δεν το είδε έτσι και διέταξε τους προγραμματιστές του κρυπτονομίσματος να μείνουν μακριά από οτιδήποτε έχει σχέση με τον Τόλκιν και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Θα μπορούν να τον βλέπουν μόνο στο σινεμά.

Με πληροφορίες από The Guardian, The Verge

Διαβάστε ακόμη: 

H Amazon μεταφέρει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη Βρετανία

Ποιο Χόμπιτ κλήθηκε να «σκοτώσει» ο Πίτερ Τζάκσον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News