Ποιος λαός αθλείται περισσότερo στον κόσμο;
Κατά μέσο όρο οι Ολλανδοί ασκούνται 12,8 ώρες την εβδομάδα και για το λόγο αυτό κατατάσσονται πρώτοι στη λίστα μεταξύ 29 χωρών για τη διείσδυση της γυμναστικής στην καθημερινή τους ζωή. Σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση της IPSOS μεταξύ 22.000 ενηλίκων σε μεγάλες χώρες παγκοσμίως, η Γερμανία και η Ρουμανία καταλαβάνουν αμφότερες τη δεύτερη θέση στην κατάταξη, αφού οι κάτοικοι των δύο χωρών αφιερώνουν περίπου 11 ώρες την εβδομάδα στη σωματική άσκηση.
Στις πέντε χώρες που ακολουθούν στην κατάταξη, ο χρόνος γυμαστικής δεν ξεπερνά τις 4 ώρες την εβδομάδα. Πρόκειται για τη Βραζιλία, την Ιταλία, τη Χιλή, τη Γαλλία και την Ιαπωνία. Ειδικότερα, όσον αφορά την Ιαπωνία, το ένα τρίτο των κατοίκων δεν ασκείται καθόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παγκοσμίως, οι πέντε συχνότερες αθλητικές δραστηριότητες είναι το γυμναστήριο, το τρέξιμο, η ποδηλασία, το ποδόσφαιρο και το κολύμπι. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Κίνας (της τάξης του 53%) δηλώνουν πως γλιστρούν συχνά όταν φορούν τα αθλητικά τους παπούτσια. Στην Ινδία είναι εξαιρετικά διαδεδομένη η ποδηλασία, καθώς περίπου το ένα τρίτο (31%) ασχολούνται με το ποδήλατο. Στο Περού εξαιρετικά δημοφιλές είναι το ποδόσφαιρο με το 23% να παίζει μπάλα.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές στην άθληση μεταξύ φύλων. Σύμφωνα με το World Economic Forum oι άνδρες αθλούνται ελαφρώς περισσότερο σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς ασχολούνται κατά μέσο όρο 6,9 ώρες την εβδομάδα ενώ οι γυναίκες 5,4 ώρες. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ και στη Βρετανία είναι λιγότερο διατεθημένοι να μπουν σε κάποια αθλητική ομάδα, αφού γενικά προτιμούν να αθλούνται μόνοι.
Γενικά, 6 στους 10 ανθρώπους δηλώνουν πως θα ήθελαν να ασχολούνται με περισσότερα σπορ. Μεγαλύτερο εμπόδιο για το 37% αποτελεί η έλλειψη χρόνου, ενώ το 18% δηλώνει πως δεν έχει αρκετά χρήματα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες όπως πολλή ζέστη ή πολύ κρύο εμποδίζουν το 17%.
In one fitness-mad country, people exercise for 2 hours a day.
Find out more about how exercise differs around the world: https://t.co/DhWMWZAQ9H pic.twitter.com/KAq7Ev615y
— World Economic Forum (@wef) September 21, 2021
Πηγή: World Economic Forum
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News