Life & Arts Κυριακή 1/08/2021, 14:07
LIFE & ARTS

Το κρυφό νόημα πίσω από τις ανθοδέσμες των Ολυμπιακών Αγώνων

Το κρυφό νόημα πίσω από τις ανθοδέσμες των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο αποτελεί κορυφαία στιγμή στην καριέρα κάθε αθλητή. Αυτό που ίσως λιγότεροι προσέχουν είναι ότι μαζί με το μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μοιράζονται και περισσότερες από 5.000 ανθοδέσμες. 

Πρόκειται για μπουκέτα που έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού τα λουλούδια αυτά καλλιεργήθηκαν στις περιοχές της ΝΑ Ιαπωνίας, οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 καθώς και την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα που ακολούθησε. 

Σχεδόν 20.000 άτομα πέθαναν από την καταστροφή που έπληξε τους νομούς Ιβάτε, Φουκουσίμα και Μιγιάγκι. 

Και τα μπουκέτα με τα κίτρινα, πράσινα και μπλε λουλούδια που προσφέρονται στους μεταλλιούχους προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από αυτές τις περιοχές. 

Τα κίτρινα ηλιοτρόπια  φυτεύτηκαν στην περιοχή Μιγιάγκι, από τους γονείς των παιδιών που πέθαναν στην καταστροφή. Οι γονείς αυτοί διάλεξαν την πλαγιά ενός λόφου, όπου τα παιδιά τους αναζήτησαν καταφύγιο από τα τσουνάμι. 

Οι λευκοί και μοβ λυσίανθοι και τα κρινάκια καλλιεργήθηκαν στη Φουκουσίμα, στο πλαίσιο μίας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας για την αναβίωση της τοπικής οικονομίας. Ως γνωστόν, η αγροτική παραγωγή της περιοχής καταστράφηκε μετά το τσουνάμι. 

Τα μπλε γεντιανά φυτρώνουν στον νομό Ιβάτε, μία παραθαλάσσια περιοχή που επλήγη από τα μεγάλα κύματα το 2011. 

Οι πράσινες ασπιδίστρες προέρχονται από το Τόκιο και συμβολίζουν την διοργανώτρια πόλη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News