Life & Arts Σάββατο 8/05/2021, 21:35
LIFE & ARTS

Christie’s: Διοργανώνει δημοπρασία ρεκόρ για έργο του ντα Βίντσι

Πρώτος ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο Βρετανός ζωγράφος Τόμας Λόρενς

Christie’s: Διοργανώνει δημοπρασία ρεκόρ για έργο του ντα Βίντσι

Δημοπρασία για μια ζωγραφιά του Λεονάρντο ντα Βίντσι η οποία απεικονίζει το κεφάλι μιας αρκούδας, θα διοργανώσει τον Ιούλιο ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, με την οποία θέλει να θέσει νέο ρεκόρ που θα αφορά έργο του Ιταλού ζωγράφου.

Συγκεκριμένα ο βρετανικός οίκος θα ορίσει την τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία της 8ης Ιουλίου, μεταξύ 8 εκατ. και 12 εκατ. στερλινών. Η τιμή αυτή θα μπορούσε άνετα να ξεπεράσει αυτήν από τη δημοπρασία του 2001 για το «Horse and Rider» για περισσότερες από 8 εκατ. λίρες, ποσό που συνιστά το τωρινό ρεκόρ για έργο του ντα Βίντσι.

To «Head of a Bear» είναι ένα ασημένιο σχέδιο σε ροζ-μπεζ χαρτί με πολύ μικρές διαστάσεις. Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει ότι είναι «ένα από τα λιγότερα από τα οκτώ σχέδια που ανήκουν ακόμη σε ιδιώτη».

«Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα επιτύχουμε ένα νέο ρεκόρ τον Ιούλιο για το “Head of a Bear”, ένα από τα τελευταία σχέδια του ντα Βίντσι που αναμένεται να βγει προς πώληση», δήλωσε ο Στιν Άλστιν, επικεφαλής στον οίκο Christie’s Paris.

Πρώτος ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο Βρετανός ζωγράφος Τόμας Λόρενς, με τον πίνακα μετά τον θάνατό του το 1830 να μεταβιβάζεται στον έμπορο Σάμιουελ Γούντμπερν. Το 1860 τον πούλησε στον οίκο Christie’s αντί του ποσού των 2,50 λιρών, ενώ ο τωρινός ιδιοκτήτης τον έχει στη συλλογή του από το 2008, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Το «Head of a Bear» θα παρουσιαστεί σήμερα στην έκθεση του Christie’s στη Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια στο Χονγκ Κονγκ αργότερα μέσα στον μήνα, πριν από την δημοπρασία στο Λονδίνο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS