Life & Arts Δευτέρα 3/05/2021, 12:02
LIFE & ARTS

Έρευνα στην παραγωγή των Peaky Blinders

Έρευνα στην παραγωγή των Peaky Blinders

Δύσκολα τα πράγματα για τους “σκληρούς” του Μπέρμιγχαμ μετά από καταγγελίες ότι η παραγωγή των Peaky Blinders δεν τήρησε τα πρωτόκολλα προστασίας του προσωπικού από τον κορωνοϊό.

Η έκτη και τελευταία σεζόν της διάσημης τηλεοπτικής οικογένειας του γκάνγκστερ Τόμας Σέλμπι σταμάτησε τα γυρίσματα πριν από μερικές μέρες λόγω, όπως μεταδόθηκε αρχικά, ενός θετικού κρούσματος Covid-19, το οποίο όμως μετά αποδείχτηκε ψευδές.

Μπορεί λοιπόν να απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το προσωπικό της παραγωγής αλλά μετά μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου ισχυρίστηκαν ότι το άτομο που εντοπίστηκε αρχικά ως θετικό κρούσμα κορωνοϊού συνέχισε να εργάζεται στο πλατό της σειράς για κάποιες ώρες ακόμη μέχρι που ένα άλλο μέλος του προσωπικού το κατάλαβε και σταμάτησε το γύρισμα.

Το άτομο που διαγνώστηκε αρχικά ως θετικό κρούσμα έκανε δεύτερο τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό και έτσι το γύρισμα συνεχίστηκε. Ωστόσο, όπως γράφει η Guardian, αρκετά μέλη του προσωπικού δυσανασχέτησαν με την ολιγωρία της παραγωγής που τους έθεσε σε ενδεχόμενο κίνδυνο. Η παραγωγή ερευνάται για μη σωστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και κάποιοι από το προσωπικό δεν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται για τη σειρά. Η σειρά μεταδίδεται από το BBC One και το Netflix και κάθε ώρα γυρισμάτων κοστίζει από 650.000 λίρες έως 1 εκατομμύριο και βέβαια κάθε επιπλέον καθυστέρηση ανεβάζει το κόστος αρκετά.

Η σειρά διέκοψε τα γυρίσματα της πέρυσι λόγω της πανδημίας, όπως όλη η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, και εδώ και μερικούς μήνες προσπαθεί να επανέλθει και να ολοκληρώσει τον τελευταίο της κύκλο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την οδυνηρή απώλεια της πρωταγωνίστριας Έλεν Μακρόρι που έπαιζε την Πόλι Σέλμπι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News