Life & Arts Πέμπτη 22/04/2021, 21:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα «ανάβει ξανά τα φώτα του πολιτισμού»

Η Αθήνα «ανάβει ξανά τα φώτα του πολιτισμού»

Eπειτα από έναν χειμώνα κατά τον οποίο η πολιτιστική δραστηριότητα περιορίστηκε σε όσα μπορούσε να μεταφέρει η μικρή οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης μέσω live streaming, η επικείμενη καλοκαιρία και η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων (λογικά) θα φέρει μαζί της και την επανέναρξη, έστω σε κάποιο βαθμό, των καλλιτεχνικών δρωμένων στην πόλη.  

Τουλάχιστον αυτό εξάγεται από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες υπόσχονται το άνοιγμα χώρων όπως η Τεχνόπολη, τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ, αλλά και του κινηματογράφου ΑΒ, ώστε να διατεθούν για την διοργάνωση συναυλιών και παραστάσεων θεάτρου και χορού. Ολα αυτά θα συμβούν στο πλαίσιο «ενός τριετούς σχεδίου για τον πολιτισμό, που στοχεύει πρωτίστως στην ενίσχυση των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά λόγω της υγειονομική κρίσης, στην αξιοποίηση και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, αλλά και στην πραγματοποίηση ενός ενιαίου προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλους»

Για τον σκοπό αυτό, πέρα από τις υπόλοιπες συνεργασίες, η ομάδα του Δήμου ενισχύεται με δύο καταξιωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν χαράξει σημαντική πορεία στον χώρο του πολιτισμού: την ιστορικό τέχνης, μουσειολόγο και επιμελήτρια εκθέσεων, Κατερίνα Κοσκινά, η οποία αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου του Δημάρχου Αθηναίων πάνω σε θέματα πολιτισμού και τον πρώην Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Ολιβιέ Ντεκότ, ο οποίος ορίζεται καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΛΥΜΠΙΑ Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας».

Ολα αυτά φυσικά, «μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες», όπως διευκρινίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου, το οποίο μιλά ακόμα για εκδηλώσεις που θα ενισχυθούν από σύγχρονα εργαλεία και νέες τεχνολογίες για την διοργάνωση και την πραγματοποίησή τους, ενώ κεντρικό ρόλο φαίνεται πως θα έχει και ο εορτασμός των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

«Η Αθήνα περνά στην πολιτιστική επανεκκίνησή της μέσα από την εφαρμογή ενός σχεδίου που υλοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη. Ένα πρόγραμμα που επενδύει στους ανθρώπους του πολιτισμού, στο πολιτιστικό κεφάλαιό μας και στη διεύρυνσή του. Στόχος, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, είναι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα δώσουν ευκαιρίες και χώρο σε νέες ιδέες αλλά και νέα σημεία καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα στην πόλη. Ανάβουμε και πάλι τα φώτα του πολιτισμού στην Αθήνα» είναι η σχετική δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News