LIFE & ARTS

Το θαυματουργό δίδυμο πάει Netflix

Το θαυματουργό δίδυμο πάει Netflix

Μετά το φινάλε του «Game of Thrones», σχεδόν δύο χρόνια πίσω πια, όλοι στην τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία αναρωτήθηκαν ποιο θα είναι το επόμενο πρότζεκτ των Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις, των ανθρώπων δηλαδή που σε μεγάλο βαθμό άλλαξαν την σύγχρονη τηλεόραση με το έπος του Γουέστερος. Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν πολλές φήμες, όμως τελικώς το δίδυμο αποφάσισε να αφήσει την δημιουργική αγκαλιά του HBO, για ένα πελώριο συμβόλαιο -οι αναφορές από την Αμερική μιλούν για εννιαψήφιο ποσό- με τον διαδικτυακό κολοσσό του Netflix.

Οπως έγινε γνωστό πρόσφατα οι Μπένιοφ και Γουάις πρόκειται να συνεργαστούν με τον δημοφιλή ηθοποιό Χιου Τζάκμαν, για μια μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος «The Observatory» του Ρίτσαρντ Πάουερς, το οποίο τιμήθηκε και με το βραβείο Πούλιτζερ μυθοπλασίας του 2019. Η πλοκή του έργου κινείται γύρω από την ιστορία εννέα πολύ διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων, τους οποίους οι περιστάσεις θα φέρουν κοντά προκειμένου να πολεμήσουν ενάντια σε μια οικολογική καταστροφή.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η μόνη δουλειά που θα κάνει το θαυματουργό δίδυμο με το Netflix. Αντιθέτως υπάρχουν δύο ακόμα πρότζεκτ που έχουν ήδη ανακοινωθεί, το πρώτο από τα οποία αφορά την επίσης λογοτεχνική τριλογία επιστημονικής φαντασίας «The Three-Body Problem»· επιπλέον ετοιμάζουν ακόμα μια σειρά με τίτλο «The Chair» και πρωταγωνίστρια την Σάντρα Οου του επιτυχημένου «The Grey’s Anatomy».

Λένε πως το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά το να παραμείνεις εκεί. Παρόλο που οι Μπένιοφ και Γουάις απέδειξαν την ανθεκτικότητά τους μέσα από οκτώ κύκλους του «Game of Thrones» πλέον είναι «υποχρεωμένοι» να πετύχουν και σε ένα καινούριο περιβάλλον, με αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις και περιορισμούς. Τα mainstream προγράμματα του Netflix δεν φημίζονται τόσο για τον κυνισμό και την τόλμη εκείνων του ΗΒΟ -και φυσικά του «GoT»- οπότε η… δουλειά θα πρέπει πλέον να γίνει με διαφορετικά υλικά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News