Life & Arts Τρίτη 6/08/2024, 07:25
LIFE & ARTS

Πώς θα γίνουν τα ταξίδια σας καλύτερα – 5 συμβουλές από μια γυναίκα που έχει πάει σε 40 χώρες

Πώς θα γίνουν τα ταξίδια σας καλύτερα – 5 συμβουλές από μια γυναίκα που έχει πάει σε 40 χώρες

Τα μεγαλύτερα μαθήματα για το πώς να φερόμαστε όταν ταξιδεύουμε πολλές φορές τυχαίνει να παίρνουμε με άσχημο τρόπο. Άλλωστε, τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντοτε βάσει σχεδίου, ενώ δεν έχουμε και την άνεση να βρεθούμε σύντομα δίπλα σε δικούς μας ανθρώπους, ιδίως αν είμαστε στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η Melissa Noble, η οποία έχει ταξιδέψει σε 40 χώρες, μοιράζεται μέσω του αμερικανικού Business Insider τα πέντε μεγαλύτερα μαθήματα που έχει πάρει και τηρεί πάντοτε, ώστε να διασφαλίσει ότι η ταξιδιωτική της εμπειρία θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Ακολουθούν τα πέντε πράγματα που συστήνει:

1) Δεν κάνει πρόγραμμα για κάθε μέρα του ταξιδιού

Πριν τα ταξίδια της, η Noble ψάχνει τα σημαντικότερα ή πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχει να προσφέρει ο προορισμός και έχει σχηματίσει μια καλή ιδέα ποια είναι τα βασικά. Ωστόσο, πάντοτε αφήνει χώρο για αυθορμητισμό, υποστηρίζοντας ότι κάποιες από τις καλύτερες εμπειρίες της ήταν απροσδόκητες ή βάσει συμβουλών από ντόπιους.

2) Κλείνει δωμάτιο για να αποφύγει τον ύπνο στο αεροδρόμιο

Όταν ήταν νεότερη και είχε μερικές ώρες αναμονής, η Noble συνήθιζε να κοιμάται στο αεροδρόμιο, για να μην πληρώσει για δωμάτιο. Σε μία περίπτωση θυμάται να κρυώνει τόσο πολύ προσπαθώντας να κοιμηθεί στο αεροδρόμιο που έβαζε τις κάλτσες της μία στα χέρια και μία στα πόδια για να ζεσταθεί. Για να αποφύγει την ταλαιπωρία, πλέον κλείνει δωμάτιο όταν πρόκειται να έχει αναμονή πάνω από 6 ώρες .

3) Δεν πηγαίνει μόνο σε καλά εστιατόρια

Ταξιδεύοντας με άτομα που θέλουν να τρώνε μόνο σε πολύ καλά εστιατόρια, η Noble συνειδητοποίησε ότι όχι μόνο επιβαρύνεται οικονομικά, αλλά χάνει και τις καλύτερες γεύσεις. Η ίδια υποστηρίζει ότι η εμπειρία της αυθεντικής ντόπιας κουζίνας, που συνήθως είναι και η πιο νόστιμη, διατίθεται πολλές φορές στον δρόμο και σε απρόσμενες γειτονιές.

4) Κλείνει πάντοτε δωμάτιο την πρώτη νύχτα

Ο αυθορμητισμός σε ό,τι αφορά τη διαμονή μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες, ιδίως αν πρόκειται για την πρώτη μέρα του ταξιδιού ή εάν η πτήση φτάνει αργά. Η Noble ανακαλεί ένα ταξίδι της στη Ρώμη, για το οποίο είχε αποφασίσει να κλείσει επί τόπου κατάλυμα και τελικά έφτασε να περιφέρεται τη νύχτα στους δρόμους ψάχνοντας δωμάτιο. Τώρα, φροντίζει να κλείνει κάτι τουλάχιστον για την πρώτη νύχτα, ενώ εάν φτάνει αργά επιλέγει κάτι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αεροδρόμιο.

5) Δεν περιορίζεται στις τουριστοπαγίδες

Σύμφωνα με την Noble, οι προορισμοί που δεν έχουν επηρεαστεί από τον μαζικό τουρισμό είναι και οι πιο εντυπωσιακοί. Η ίδια προτιμά να εξερευνά τα λιγότερο δημοφιλή σημεία, αυτά που όπως λέει δεν τα βρίσκει κανείς στα τουριστικά μαγνητάκια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Τι φοβούνται οι Έλληνες όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό

«Τρίζει» ο θρόνος της Γαλλίας στον τουρισμό – Κι από μια χώρα που δεν θέλει καν την πρωτιά

Ταξίδια: Τέλος το «revenge travel» – Προβλήματα για τις αεροπορικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News