LIFE & ARTS

Συνεργασία κορυφής με sci-fi φόντο

Συνεργασία κορυφής με sci-fi φόντο

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από δύο εκ των πιο επιτυχημένων μίνι σειρών των τελευταίων ετών ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια καινούρια, φιλόδοξη συνεργασία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το έγκυρο indiewire.com.

Συνεργασία κορυφής με sci-fi φόντο-1
Φωτ. deadline.com

 

Μόλις πριν λίγους μήνες το Netflix παρουσίασε το «Γκαμπί της Βασίλισσας» του Σκοτ Φρανκ, γνωρίζοντας (αναπάντεχα) τεράστια ανταπόκριση από το κοινό. Η σειρά, που είχε για πρωταγωνίστρια την χαρισματική Ανια Τέιλορ-Τζόι στον ρόλο ενός ορφανού κοριτσιού που εξελίσσεται σε σκακιστική ιδιοφυΐα, μας κράτησε καθηλωμένους με το καλογραμμένο σενάριο και τον υποδειγματικό ρυθμό της, ανεβάζοντας κατακόρυφα και τις «μετοχές» όλων των συμμετεχόντων της.

Έναν χρόνο πριν, στο HBO αυτή τη φορά, είχε προηγηθεί το επίσης εξαιρετικό και πολυβραβευμένο «Τσέρνομπιλ», η σειρά πέντε επεισοδίων, η οποία συγκλόνισε τον κόσμο αφηγούμενη της ιστορία της τρομακτικής πυρηνικής καταστροφής. Από τα μεγαλύτερα ατού ήταν εδώ η ατμόσφαιρα και ο χειρισμός της κάμερας, με πολλά υπέροχα πλάνα, τα οποία εμπνεύστηκε ο Σουηδός σκηνοθέτης Γιόχαν Ρενκ. Ο τελευταίος, νικητής δύο βραβείων Emmy και με δουλειές ακόμα στα «Breaking Bad» και «The Walking Dead», θα σκηνοθετήσει τώρα το «The Sparrow», μια καινούρια σειρά επιστημονικής φαντασίας, σε σενάριο του Σκοτ Φρανκ που αναφέραμε παραπάνω.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρία Ντόρια Ράσελ, η σειρά θα ακολουθήσει μια ομάδα Ιησουιτών ιερέων και επιστημόνων, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με εξωγήινους στο κοντινό μέλλον. Η αποστολή τους αποδεικνύεται τελικά καταστροφική και ο μοναδικός επιζών επιστρέφει στη Γη για να αντιμετωπίσει το Βατικανό καθώς ένα σκάνδαλο έρχεται στην επιφάνεια. Η συγκεκριμένη -αρκετά αλλόκοτη ομολογουμένως- σύνοψη είναι η μόνη πληροφορία που έχουμε προς το παρόν, αλλά οι υπογραφές των Φρανκ και Ρενκ είναι αρκετές για να περιμένουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο βιβλίο έχει επιχειρηθεί να μεταφερθεί στην οθόνη (την μεγάλη μάλιστα) και στο παρελθόν με την Warner Bros. να ετοιμάζει τον Μπραντ Πιτ για τον κεντρικό ρόλο, όμως η ταινία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News