Life & Arts Τετάρτη 19/07/2023, 14:52
LIFE & ARTS

Σιέστα και πρωινό ξύπνημα: Οι συστάσεις για τη ζέστη στη Γερμανία

Σιέστα και πρωινό ξύπνημα: Οι συστάσεις για τη ζέστη στη Γερμανία

Συνήθειες που ακολουθούνται στις θερμότερες περιοχές της Νότιας Ευρώπης θα πρέπει να υιοθετήσουν οι Γερμανοί το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις συμβουλές που έδωσε η ένωση των δημόσιων λειτουργών υγείας BVOeGD.

«Το να ξυπνά κανείς νωρίς, να εργάζεται παραγωγικά το πρωί και να κάνει μια σιέστα το μεσημέρι είναι οι τακτικές που θα έπρεπε να υιοθετούμε τους καλοκαιρινούς μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Johannes Nießen σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND.

Οι θερμοκρασίες στη Γερμανία είναι βέβαια χαμηλότερες από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όμως ανεβαίνουν τις τελευταίες βδομάδες. Ενδεικτικά, ρεκόρ 38.8°C καταγράφηκε στην Βαυαρία. Είναι μάλιστα πιθανό να καταστεί το θερμότερο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί στη χώρα. 

«Στην έντονη ζέστη οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ενεργητικοί όσο υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, ο κακός ύπνος λόγω της έλλειψης ψύξης την νύχτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης», εξηγεί ο Nießen.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach δήλωσε υπέρ της μεσημεριανής χαλάρωσης , «αλλά οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευθούν αυτό μαζί».

Η εργοδοτική ένωση BDA δήλωσε επίσης υπέρ, ενώ υποστήριξε ότι το ευέλικτο ωράριο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα το μεσημέρι αν αυτό βολεύει και τις δύο πλευρές.

Ο Nießen δήλωσε επίσης ότι απαιτούνται «περισσότεροι ανεμιστήρες και ελαφρύτερο ντύσιμο, ακόμη και αν ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου δεν το επιτρέπει».

«Ένα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί καθώς εργάζεστε από το σπίτι», λέει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μας δρόσισε – Το πρώτο air condition φτιάχτηκε για χαρτιά

Το «δώρο» της Σιγκαπούρης στον υπόλοιπο κόσμο που έχει μπει σε κάθε σπίτι

Οι καύσωνες στη Μεσόγειο στέλνουν τους τουρίστες βορειότερα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News