Life & Arts Σάββατο 8/07/2023, 10:01
LIFE & ARTS

Η Barbara Corcoran μοιράζεται το Νο. 1 πράγμα που την κάνει να επενδύσει σε μια startup

Η Barbara Corcoran μοιράζεται το Νο. 1 πράγμα που την κάνει να επενδύσει σε μια startup

Η Barbara Corcoran είναι το απόλυτο παράδειγμα του «απ’ τα αλώνια στα σαλόνια». Στο πανεπιστήμιο οι καθηγητές της έβαζαν τη βάση και όταν έκλεισε τα 23, είχε κάνει ήδη 20 δουλειές. Απτόητη, δανείστηκε 1.000 δολάρια και ξεκίνησε μια μικροσκοπική εταιρεία ακινήτων στη Νέα Υόρκη, την Corcoran Group, την οποία τελικά πούλησε το 2001 για 66 εκατ. δολάρια.

Αυτές τις μέρες, η Corcoran είναι περισσότερο γνωστή ως η πιο φιλική επενδυτής στην τηλεοπτική εκπομπή Shark Tank, αν και είναι επίσης η συγγραφέας των δημοφιλών απομνημονευμάτων Shark Tales, How I Turned $1.000 into a Billion Dollar Business, και παρουσιάστρια του podcast Business Unusual με τη Barbara Corcoran. Είναι επίσης συνιδρύτρια στην Barbara Corcoran Investment Partners, η οποία επενδύει σε μια σειρά βιομηχανιών πολύ πέρα από την ακίνητη περιουσία.

Η ίδια λέει ότι παρά το γεγονός ότι στο Shark Tank, γοητεύεται συχνά από διάφορα εντυπωσιακά προϊόντα ή υπηρεσίες, αυτό δεν την κάνει να επενδύσει. 

Αντίθετα, στην Corcoran αρέσει να «αγοράζει τον επιχειρηματία», είπε σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast του Barstool «Chicks in the Office», σύμφωνα με το CNBC. Αυτό σημαίνει ότι θα αναλύσει την προσωπικότητα του επιχειρηματία- ανεξάρτητα από το τι πουλάει – και θα χρησιμοποιήσει το ένστικτό της, για να αποφασίσει αν θα κάνει μια προσφορά.

«Πάντα ψάχνω για το ίδιο χαρακτηριστικό»

«Πάντα ψάχνω για το ίδιο χαρακτηριστικό, το Νο. 1 χαρακτηριστικό», είπε η Corcoran. «Ψάχνω για φιλοδοξίες. Κάποιος που οραματίζεται πού θα πάει, και μου αρέσει όταν μου λέει ότι θα πάει εκεί».

Η Corcoran επένδυσε μέσω της εκπομπής, γύρω στα 16 εκατομμύρια δολάρια και τόνισε ότι εστιάζει στο άτομο και όχι στην επιχείρηση, επειδή πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις αγωνίζονται να πετύχουν και πρέπει να επαναπροσανατολίσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στις πρώτες μέρες τους.

Κάποιος με φιλοδοξίες είναι πιο πιθανό να ακολουθήσει ακατάπαυστα όποιο μοντέλο τελικά απογειωθεί, αντί να μένει πεισματικά στο αρχικό του σχέδιο, είπε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο Mark Cuban απέρριψε αυτούς τους ιδρυτές του «Shark Tank» για «την πιο χαζή κίνηση μάρκετινγκ που έγινε ποτέ»

Πώς ένας 41χρονος έκανε πράξη το «Οικονομική Ανεξαρτησία – Συνταξιοδότηση Νωρίς»

Kevin O’Leary: Μία απλή καθημερινή πρωινή συνήθεια για εξοικονόμηση χρημάτων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News