Life & Arts Τετάρτη 26/04/2023, 20:38
LIFE & ARTS

Τα επτά μυστικά της εκατομμυριούχου Barbara Corcoran για άνετα ταξίδια

Τα επτά μυστικά της εκατομμυριούχου Barbara Corcoran για άνετα ταξίδια

Η Barbara Corcoran είναι το απόλυτο παράδειγμα του «απ΄τα αλώνια στα σαλόνια». Στο κολέγιο οι καθηγητές της έβαζαν τη βάση και όταν έκλεισε τα 23, είχε κάνει ήδη 20 δουλειές. Απτόητη, δανείστηκε 1.000 δολάρια και ξεκίνησε μια μικροσκοπική εταιρεία ακινήτων στη Νέα Υόρκη, την Corcoran Group, την οποία τελικά πούλησε το 2001 για 66 εκατ. δολάρια.

Αυτές τις μέρες, η Corcoran είναι περισσότερο γνωστή ως η πιο φιλική επενδυτής στην τηλεοπτική εκπομπή Shark Tank, αν και είναι επίσης η συγγραφέας των δημοφιλών απομνημονευμάτων Shark Tales, How I Turned $1.000 into a Billion Dollar Business, και παρουσιάστρια του podcast Business Unusual με τη Barbara Corcoran. Είναι επίσης συνιδρυτής της Barbara Corcoran Investment Partners, η οποία επενδύει σε μια σειρά βιομηχανιών πολύ πέρα ​​από την ακίνητη περιουσία.

Όπως φαίνεται η ίδια είναι ασταμάτητη, ειδικά όταν πρόκειται για ταξίδια. Η Corcoran συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια, συνήθως πραγματοποιώντας από 30 έως 40 ταξίδια το χρόνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνος έχει 52 εβδομάδες, μάλλον είναι αυθεντία στα ταξίδια.

Ακολουθούν τα επτά μυστικά της:

1. Ποτέ δεν πετάει στην πρώτη θέση, αλλά στην οικονομική

Θα περίμενε κανείς πως ένας πολυεκατομμυριούχος όπως η Corcoran πετάει, αν όχι με ιδιωτικό τζετ, τότε σίγουρα στην πρώτη θέση. Ωστόσο, η ίδια θεωρεί πως όχι μόνο κάτι τέτοιο είναι προσποιητό, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει και το επιπλέον κόστος. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν της κάνει κράτηση κάποιος πελάτης, δηλαδή όταν…πληρώνει άλλος.
Όσο για τα μίλια, που συγκεντρώνει με τόσα ταξίδια, δεν τα χρησιμοποιεί ποτε για να κάνει αναβάθμιση της θέσης της. Αντιθέτως προτιμά να πετάξει με την οικογένειά της κατά μήκος της χώρας.
Άλλωστε με 9 αδέρφια και 32 ανίψια, μόνο από τη δική της πλευρά, συν τους συγγενείς του συζύγου της, η Corcoran θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φειδωλή με το πως ξοδεύει τα μίλια της, αν θέλει να πετύχει το στόχο της.

2. Νιώθει σαν βασίλισσα στην οικονομική θέση, επειδή έχει μαζί της μερικές μικρές πολυτέλειες

Η εκατομμυριούχος ακολουθεί πάντα την ίδια ρουτίνα όταν πετάει. Έχει το δικό της νόστιμο φαγητό, που αποτελείται από μερικά τυριά, συνήθως σκληρό σαλάμι, και πολύ ωραία χειροποίητα κράκερ που δεν έχουν υγρασία. Επίσης φέρνει δύο πολύ όμορφες χαρτοπετσέτες, τη μία σαν τραπεζομάντιλο στο δίσκο που κατεβαίνει από την μπροστινή θέση και την άλλη για τα ποδια της. Παράλληλα, έχει ένα πραγματικό ποτήρι κρασιού (σ.σ. ίσως αυτό να μην λειτουργεί τόσο καλά με τις αναταράξεις). Όσο περιμένει στο αεροδρόμιο αγοράζει ένα μπουκάλι Sauvignon Blanc και τρώει μεσημεριανό σαν να είναι βασίλισσα στην οικονομική της θέση, όπως λέει η ίδια. Για επιδόρπιο έχει ένα πορτοκάλι, και όταν το ξεφλουδίζει, αυτό το άρωμα αναδύεται και όλοι ζηλεύουν, προσθέτει.

3. Παίζει επιτραπέζιο για να περάσει την ώρα της στο αεροδρόμιο

Η Corcoran αποφεύγει τις ανέσεις και εκτός αιθέρων, αφού δεν πάει ούτε στα lounge. Αντιθέτως, προτιμά να πηγαίνει στην πύλη και να έχει μαζί της ένα φορητό Scrabble, το οποίο παίζει μαζί με δύο τυχαία άτομα που θα βρει δίπλα της.

4. Όταν πάει σε παραλιακό θέρετρο πάντα τσεκάρει την πλευρά που βγαίνει το ηλιοβασίλεμα

Όπως έχει γίνει ήδη κατανοητό, η Corcoran, δίνει βάση στα απλά πράγματα της -κατά τα άλλα χλιδάτης- ζωής της. Ο κομμωτής της, της είπε, όταν πηγαίνει διακοπές σε ένα μέρος με παραλία, να κατευθύνεται στο μπαρ, να κοιτάζει από πού βγαίνει το ηλιοβασίλεμα και να πιάνει την καλύτερη θέση για να αγναντεύει τη θέα. Και η ίδια ακολουθεί πιστά τη συμβουλή του. Μετά δίνει 100 δολάρια στον μπάρμαν για να μπορεί να κάθεται εκεί, σε όλη τη διάρκεια των διακοπών της, αφού δεν θέλει να σηκώνεται νωρίς για να πιάνει τη θέση, όπως γίνεται συνήθως.

5. Ταξιδεύει μόνο με χειραποσκευή, κοιτάζοντας από κάτω προς τα πάνω

Με σκοπό να αποφύγει να χαθεί η βαλίτσα της, η Corcoran ταξιδεύει με χειραποσκευή. Έχει μαζί της ένα ουδέτερο ζευγάρι παπούτσια και φοράει αθλητικά στο αεροδρόμιο, οπότε παίρνει μόνο δύο ζευγάρια. Στη συνέχεια, πακετάρει τα πάντα, κοιτώντας από τα παπούτσια προς τα πάνω. Θα διαλέξει το παντελόνι και τη φούστα που ταιριάζουν με τα παπούτσια και το τοπ που ταιριάζει με τη φούστα, φροντίζοντας να είναι όλα εναλλάξιμα, για να της φτάσουν για δύο εβδομάδες. Επίσης πάντα αφήνει χώρο και για ένα μικρό σίδερο, για να φαίνεται φρέσκια, σε λίγα μόνο λεπτά.

6. Χρησιμοποιεί αυτό που οι περισσότεροι πετούν για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα της

Οι πλαστικές σακούλες στεγνού καθαρισμού είναι το μυστικό για ρούχα χωρίς τσάκιση, σύμφωνα με την ίδια. Όταν ετοιμάζει τη βαλίτσα της, βάζει μία μέσα στη θήκη ενδυμάτων και μία από έξω και μετά την τυλίγει σε ρολό. Ακόμα και τα σακάκια από τα κοστούμια, βγαίνουν από τη βαλίτσα σαν να βγήκαν μόλις από το στεγνοκαθαριστήριο.

7. Δεν έχει σημασία πού πηγαίνεις, αλλά με ποιον πηγαίνεις

Η Corcoran προτιμά να μην σχεδιάζει προσεκτικά την κάθε μικρή λεπτομέρεια όταν ταξιδεύει, έτσι ώστε να ζει στη στιγμή. Με εξαίρεση το μέρος που θα μείνει, και ίσως και καμία δραστηριότητα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Απαντώντας στο πού θα ήθελε να πάει, η ίδια λέει πως δεν έχει bucket list με προορισμούς, αλλά με ανθρώπους. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Φέρτε τσιγάρα, ακόμα και εάν δεν καπνίζετε: Οι 8 συμβουλές ενός πολύπειρου ταξιδιώτη

Το απλό μυστικό της καλής διαπραγμάτευσης από μία πολυεκατομμυριούχο 

Ο Mark Cuban απέρριψε αυτούς τους ιδρυτές του «Shark Tank» για «την πιο χαζή κίνηση μάρκετινγκ που έγινε ποτέ»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News