Life & Arts Τρίτη 18/04/2023, 22:46
LIFE & ARTS

Πώς να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση ενώ ταξιδεύετε

Το παν είναι να αναπτύξεις μια ρουτίνα και να σημειώνεις μικρές νίκες στην πορεία.

Πώς να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση ενώ ταξιδεύετε

Ο Chris Muir γνωρίζει από γυμναστική. Ως συνιδρυτής του Caliber, ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου προγράμματος γυμναστικής, ο 39χρονος Νεοϋορκέζος έχει βοηθήσει εκατοντάδες πελάτες να μεταμορφώσουν το σώμα τους και έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να μάθουν πώς να βρίσκονται σε φόρμα. Λέει ότι το παν είναι να αναπτύξεις μια ρουτίνα και να σημειώνεις μικρές νίκες στην πορεία.

«Ένα από τα πράγματα που ενθαρρύνουμε πολλούς να κάνουν είναι να ξεφύγουν από την υπερβολική σκέψη και να δουν τη συνολική τους δύναμη ως μια ευρύτερη εικόνα. Το μετατρέπουμε σε ένα παιχνίδι μέσω του οποίου να μπορούν να βλέπουν τα δεδομένα κάθε εβδομάδα και να βλέπουν ακριβώς πώς προοδεύουν», λέει ο Muir, συγκρίνοντάς το με τον τρόπο που η Credit Karma μπορεί να παρακολουθεί τις επιδόσεις ενός χρήστη.

Και βέβαια, αυτή η ρουτίνα καλό είναι να συνεχιστεί και στις διακοπές, παρ’ όλους τους πειρασμούς ενός γεμάτου μπουφέ πρωινού ή ενός μπαρ δίπλα στην πισίνα. Όταν ο Muir ταξιδεύει, πετάει με την Cathay Pacific όταν μπορεί, αποκαλώντας την αεροπορική εταιρεία του σπιτιού του, καθώς κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ. Το Bloomberg μίλησε μαζί του για τους καλύτερους τρόπους να παραμείνετε σε φόρμα ενώ ταξιδεύετε. 

Μην αφήσετε αυτό το αντικείμενο έξω από τη βαλίτσα σας

«Ένα από τα πράγματα που συμβουλεύω τους πελάτες που ταξιδεύουν πολύ είναι να αγοράζουν ρυθμιζόμενες ζώνες αντίστασης. Αυτές είναι πολύ μικρές, φορητές και χωράνε μέσα σε ένα σακίδιο ή μια βαλίτσα. Είναι φθηνές, γύρω στα 30 δολάρια, και σας επιτρέπουν να κάνετε πολλές από τις ασκήσεις που θα κάνατε σε ένα γυμναστήριο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας», λέει ο Muir.

«Μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο αντίστασης όπως ακριβώς θα μπορούσατε να κάνετε και σε ένα γυμναστήριο» σημειώνει. Αν δεν φοβάστε τα περίεργα βλέμματα στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης καθυστέρησης, μπορείτε να βρείτε μια ήσυχη γωνιά και να κάνετε προπόνηση. Θα αισθάνεστε πάντα καλύτερα καθώς θα είσαστε σε δράση».

Ή, όσον αφορά τη δίαιτα, πάρτε μαζί σας λίγη σκόνη πρωτεΐνης

Ο Muir λέει ότι έχει την τάση να παίρνει μαζί του σκόνη πρωτεΐνης όταν ταξιδεύει, επειδή ειδικά στις πτήσεις, συχνά έχεις περιορισμένες επιλογές όσον αφορά τη διατροφή σου. Μπορεί να μην έχετε τις επιλογές να φάτε ακριβώς αυτό που θέλετε. Αυτό του επιτρέπει να συμπληρώνει εύκολα τα υπόλοιπα.

Σχεδιάστε στρατηγικά το πρωινό σας

Ο ίδιος λέει ότι κάνει διαλείπουσα νηστεία εδώ και χρόνια, οπότε συνήθως δεν τρώει πρωινό. Αλλά όσον αφορά κάτι σαν τον μπουφέ ενός ξενοδοχείου, η σειρά με την οποία τρώτε το φαγητό σας μπορεί να έχει μεγάλη σημασία. Έτσι, αντί να φάτε πρώτα τηγανίτες, γαλλικό τοστ ή κάτι παρόμοιο, ξεκινήστε με πρωτεΐνες όπως αυγά, μπέικον ή κρέας αν είστε κρεατοφάγος. Έτσι, θα χορτάσετε πιο γρήγορα από την πρωτεΐνη απ’ ό,τι αν ξεκινούσατε με ένα φαγητό με πολλούς υδατάνθρακες.

Η κατανάλωση αλκοόλ

Αν ξέρετε ότι πρόκειται να πιείτε αλκοόλ, κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν είμαστε σε διακοπές, απλά σχεδιάστε τη διατροφή σας γύρω από αυτό. Μπορεί να μην κάνετε τις καλύτερες διατροφικές επιλογές μετά το ποτό, οπότε φάτε τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες και τα λαχανικά σας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, έτσι ώστε όταν πίνετε, να έχετε ήδη καλύψει τις διατροφικές σας ανάγκες. Προφανώς, η light μπύρα έχει λιγότερες θερμίδες, ενώ τα κοκτέιλ ά μπορεί να είναι εξαιρετικά ζαχαρούχα.

Ελέγξτε τι εξοπλισμό έχει το γυμναστήριο του ξενοδοχείου σας πριν ταξιδέψετε

Είναι κάτι που οι προπονητές μας κάνουν συνήθως για τους πελάτες μας. Θα κάνουν έρευνα για να μάθουν αν το ξενοδοχείο διαθέτει γυμναστήριο και αν ναι, τι εξοπλισμός υπάρχει εκεί. Εκτός αν μένετε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τα γυμναστήρια τείνουν να διαθέτουν μηχανήματα πολλαπλών χρήσεων όπου μπορείτε να γυμνάζεστε ή μερικές φορές να χρησιμοποιείτε αλτήρες και πάγκο. Μπορείτε να κάνετε πολλές ασκήσεις με μια βασική εγκατάσταση ή μόνο με το βάρος του σώματός σας, αν δεν έχετε γυμναστήριο στο ξενοδοχείο. Κάμψεις, καθίσματα, είναι μερικές από τις επιλογές σας. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε έπιπλα, όπως π.χ. να κάνετε κάμψεις σε έναν καναπέ.

Μην υποτιμάτε τη σημασία του καλού ύπνου

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να έχουν έλλειψη μαγνησίου που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον ύπνο. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε το τζετ λαγκ είναι να ξεκινήσετε από την πρώτη μέρα. Αν δεν προσαρμοστείτε αρχικά στη ζώνη ώρας, μπορεί να σας ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Διαδικτυακός κτηνίατρος μέχρι… καθηγητής για influencers: 5 επαγγέλματα που δεν υπήρχαν πριν 5 χρόνια

Οι σούπερ ήρωες πουλάνε – Γιατί οι 40άρηδες δεν θέλουν να μεγαλώσουν

Έξι tips για να κερδίσετε έως και 13 χρόνια ζωής

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News