Green Economy Τετάρτη 2/03/2022, 12:31
GREEN ECONOMY

Ο managing director του ΤΑΡ στο «Money Pod»: Πότε θα πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου

Ο managing director του ΤΑΡ στο «Money Pod»: Πότε θα πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου

Οι τιμές στο αέριο θα σημειώσουν κάποια μείωση μέχρι το καλοκαίρι –εφόσον δεν υπάρξει διακοπή των ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα-  αλλά με τη γεωπολιτική ένταση σε εξέλιξη, δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα επιστρέψουν αυτομάτως στα επίπεδα του 2019 ή του 2020, εκτιμά ο managing director του TAP, Luca Schieppati, μιλώντας στο «The Money Pod». «Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει», τονίζει.

Όπως σημείωσε ο κ. Schieppati, το 2021, το 17,5% των εισαγωγών φυσικού αερίου στην Ελλάδα προήλθε από τον TAP, έναν αγωγό με αρχική δυναμικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων τον χρόνο.

«Μπορούμε και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα επιπλέον 5% της ετήσιας δυναμικότητας του αγωγού μας, δηλαδή 0,5 ή 0,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον ετησίως», σημειώνει, αναφερόμενος στα περιθώρια του TAP για αύξηση των ροών λόγω της συγκυρίας. Και επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να προσπαθεί να έχει γεμάτους τους αποθηκευτικούς χώρους της, καθώς αυτό είναι κομβικό για την ενεργειακή της επάρκεια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του managing director του TAP στο «Money Pod».

Διαβάστε επίσης: 

Άλμα σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο – Νέο έκτακτο Ecofin

Πετρέλαιο: Ανεξέλεγκτες οι τιμές – Ξεπέρασε το μπρεντ τα 110 δολάρια το βαρέλι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News