GREEN ECONOMY

«Καίει» η ενέργεια εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων 

Δεν είναι όμως μόνο η ηλεκτρική ενέργεια που «καίει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και το φυσικό αέριο

«Καίει» η ενέργεια εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων 

Tην ώρα που η χώρα βρίσκεται στη κατάψυξη και αρκετές γειτονιές και περιοχές ολόκληρες έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τραβά τον ανήφορο καθώς σήμερα βρίσκεται στα 293,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα με τη μέγιστη τιμή σήμερα να αγγίζει τα 377,40 ευρώ. Το περασμένο Σάββατο, η χονδρική τιμή διαμορφωνόταν στα 206,46 ευρώ ενώ την Παρασκευή στα 227 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα περάσει και σε νέα επιδότηση του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο και μένει να φανεί εάν θα υπάρξουν νέα δεδομένα και κριτήρια για τις νέες επιδοτήσεις παρόλο που η κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη κυβέρνηση να εφαρμόσει περισσότερα κριτήρια τόσο για νοικοκυριά όσο και για επιχειρήσεις που θα συνδέονται με τις επιδοτήσεις. Πάντως στο πλαίσιο της 13η αξιολόγησης το οικονομικό επιτελείο ενημέρωσε και τους επικεφαλής των θεσμών, για το κόστος των επιδοτήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο που θα συνεχίσουν και τον Φεβρουάριο.

Δεν είναι όμως μόνο η ηλεκτρική ενέργεια που «καίει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και το φυσικό αέριο καθώς συνεχίζει να κινείται στη περιοχή των 90 ευρώ ανά μεγαβατώρα εν μέσω έντονης ανησυχίας για το τι μπορεί να συμβεί λόγω της έντασης στην Ουκρανία.

«Καίει» η ενέργεια εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων -1

Κλιμάκωση υπάρχει και στο πετρέλαιο που πλέον κινείται κοντά στα 88 δολάρια το βαρέλι συμπαρασύροντας τις λιανικές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα σε ακόμη περίπου 100.000-200.000 δικαιούχους να πάρουν επιδότηση θέρμανσης έως και 750 ευρώ καθώς παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης ως τις 15 Φεβρουαρίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βαρυχειμωνιά στην ενέργεια – Άλμα σχεδόν 60% στην τιμή ρεύματος

Διαδοχικά σοκ από τους λογαριασμούς ρεύματος – Το ύψος της επιβάρυνσης

Εκτός ελέγχου οι τιμές για ρεύμα και πετρέλαιο

Κομισιόν: Η ενέργεια θα παραμείνει ακριβή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News