Green Economy Πέμπτη 18/03/2021, 22:46
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Tide: Το κρύο νερό στο πλύσιμο βοηθά στη διάσωση του πλανήτη

Tide: Το κρύο νερό στο πλύσιμο βοηθά στη διάσωση του πλανήτη

Η χρήση κρύου νερού όταν βάζει κάποιος πλυντήριο βοηθά στη διάσωση του πλανήτη αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Tide στο πλαίσιο της νέας διαφημιστικής της καμπάνιας για την πιο «πράσινη» διαδικασία πλυσίματος με λιγότερη χρήση άνθρακα. Το ζητούμενο για τους καταναλωτές είναι να χρησιμοποιούν στις τρεις σε κάθε τέσσερις πλύσεις κρύο και όχι ζεστό νερό έως το 2030, περισσότερο από το ήμισυ που γίνεται σήμερα. Η αλλαγή αυτή θα βοηθούσε στο να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας που χρειάζεται για να ζεστάνει το κρύο νερό.

Εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, τότε όπως διαμήνυσε o μητρικός όμιλος Procter & Gamble, θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στο περιβάλλον όσο θα είχε η απομάκρυνση ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων από τους δρόμους για έναν χρόνο. Επίσης, θα μπορεί ο καταναλωτής να εξοικονομεί 150 δολάρια ετησίως σε ενεργειακό κόστος, ενώ τα ρούχα του θα κρατήσουν για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος φροντίδας σπιτιού της Procter & Gamble, Σάιλες Τζετζούρικαρ.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια μία κορυφαίας εταιρείας καταναλωτικών αγαθών να δείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την κλιματική αλλαγή.

Η Tide σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιεί συσκευασίες 100% από ανακυκλώσιμα υλικά για όλα τα προϊόντα της από το 2030, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με τη startup της Silicon Valley Opus12 για τη δέσμευση του άνθρακα από τα εργοστάσιά της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News