Green Economy Πέμπτη 18/02/2021, 15:11
GREEN ECONOMY

Μπιλ Γκέιτς: Ο κόσμος χρειάζεται και άλλους Έλον Μασκ

Μπιλ Γκέιτς: Ο κόσμος χρειάζεται και άλλους Έλον Μασκ

Ο κόσμος χρειάζεται και άλλους επιχειρηματίες σαν τον Έλον Μασκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

«Πιστεύω ότι αυτό που έχει κάνει ο Έλον με την Tesla είναι φανταστικό. Ξέρετε, είναι πιθανώς ό,τι σημαντικότερο έχει κάνει κάποιος για να μας δείξει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μέρος της λύσης της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Γκέιτς μιλώντας την Πέμπτη στο CNBC. «Χρειαζόμαστε πολλούς Έλον Μασκ, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που δουλεύουν στις πολύ δύσκολες κατηγορίες», είπε, αναφερόμενος στις ρυπογόνες βιομηχανίες, όπως αυτές του χάλυβα και του τσιμέντου.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, που μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του «How to Avoid a Climate Disaster», αναφέρθηκε και στο βραβείο των 100 εκατ. δολαρίων που έχει υποσχεθεί να δώσει ο Μασκ στην καλύτερη τεχνολογία για τη συλλογή του διοξειδίου του άνθρακα, χαρακτηρίζοντάς το σαν «ένα εκπληκτικό πράγμα». «Έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή, καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο αιώνα, οδηγώντας στην πρωτοφανή υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή», τόνισε ο Γκέιτς.  «Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για όσα έχει κάνει», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα επαινετικά λόγια του Γκέιτς για τον Μασκ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα «καρφιά» που συνηθίζουν να ανταλλάσσουν αυτοί οι δύο επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα, ο Μπιλ Γκέιτς είχε πει τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνέντευξή του πως παρότι η Tesla βοήθησε στην καινοτομία και τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκείνος προτίμησε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο Porsche Taycan. Ως απάντηση, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι οι συζητήσεις του με τον Γκέιτς ήταν πάντα απογοητευτικές.

Και τον περασμένο Ιούλιο, ο Γκέιτς είχε δηλώσει δημοσίως ότι τα σχόλια του Μασκ -ο οποίος συχνά υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της πανδημίας-  για τον κορωνοϊό είναι εξωφρενικά. «Δεν εμπλέκεται και πολύ στα εμβόλια. Φτιάχνει ένα καταπληκτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και οι πύραυλοί του δουλεύουν καλά. Επομένως, του επιτρέπεται να λέει τέτοια πράγματα. Ελπίζω να μην μπερδεύει τους τομείς στους οποίους δεν εμπλέκεται και πάρα πολύ», είπε ο Γκέιτς.

Ο Μασκ απάντησε κοροϊδεύοντας τον Γκέιτς μέσω του Twitter, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Οι φήμες ότι ο Μπιλ Γκέιτς και εγώ είμαστε εραστές είναι εντελώς αναληθείς».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News