Green Economy Πέμπτη 12/09/2024, 19:34
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Ανοδικά για δεύτερη ημέρα – Ξεπέρασαν τα 69 δολ. το WTI και τα 72 δολ. το Bent

Πετρέλαιο: Ανοδικά για δεύτερη ημέρα – Ξεπέρασαν τα 69 δολ. το WTI και τα 72 δολ. το Bent

Το πετρέλαιο κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά την καταιγίδα Francine που διέκοψε την παραγωγή αργού στον Κόλπο του Μεξικού και οι επενδυτές που καθοδηγούνται από αλγορίθμους έκαναν ένα διάλειμμα από τις απότομες πωλήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων. 

Το West Texas Intermediate αυξήθηκε περισσότερο από 3% και ξεπέρασε τα 69 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύθηκε και διαπραγματεύεται πάνω από τα 72 δολάρια. Η μεταβλητότητα του πετρελαίου έχει υποχωρήσει εν μέσω των κερδών, αφού την Τρίτη έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών. 

Η Francine – η οποία πλέον εξασθενεί από την προηγούμενη ισχύ του τυφώνα – είχε αναγκάσει σε διακοπή της λειτουργίας περίπου 670.000 βαρελιών ημερησίως στον Κόλπο του Μεξικού, ανέφερε το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής των ΗΠΑ. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από το ένα τρίτο της παραγωγής πετρελαίου της περιοχής. 

Οι επενδυτές που βασίζονται σε μοντέλα και είναι γνωστοί ως σύμβουλοι διαπραγμάτευσης βασικών εμπορευμάτων έδειξαν επίσης σημάδια υποχώρησης μετά από ημέρες σφοδρών πωλήσεων.

«Δεν βλέπουμε πωλήσεις σε αυτές τις αγορές, ούτε υπάρχουν σημαντικές εντολές κλεισίματος στο Brent, το WTI και τα προϊόντα», δήλωσε ο Stephen Roseme, διευθύνων σύμβουλος της Bridgeton Research Group LLC. «Ωστόσο, εάν η αγορά επαναλάβει την πτωτική της πορεία, νέες πωλήσεις θα εισέλθουν τελικά στην αγορά, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον».

Πετρέλαιο: Ανοδικά για δεύτερη ημέρα – Ξεπέρασαν τα 69 δολ. το WTI και τα 72 δολ. το Bent-1

 

«Η αγορά πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει το ερώτημα αν έχει γίνει πολύ αρνητική εκτίμηση στα τρέχοντα επίπεδα», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank. «Ο ΙΕΑ σίγουρα δεν ήταν τόσο αισιόδοξος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η επιβράδυνση είναι μια ιστορία της Κίνας προς το παρόν. Με τον αντίκτυπο της Francine να εξασθενεί τις επόμενες ημέρες, η αγορά θα παραμείνει ακόμη ευάλωτη σε νέες προσπάθειες πώλησης».

Το WTI για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 3,1% στα 69,39 δολάρια το βαρέλι στις 12:05 μ.μ. στη Νέα Υόρκη (19:05 ώρα Ελλάδας) και το Brent για διακανονισμό Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,6% στα 72,46 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News