Green Economy Δευτέρα 2/09/2024, 12:23
GREEN ECONOMY

Ρεύμα: Πού κυμαίνονται οι τιμές του Σεπτεμβρίου από τους προμηθευτές

Ρεύμα: Πού κυμαίνονται οι τιμές του Σεπτεμβρίου από τους προμηθευτές

Μειώσεις έως 43% και αυξήσεις έως 8% στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, σύμφωνα με τα δεδομένα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Οι τιμές διαμορφώνονται από 15,833 έως 19,95 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ από τα 16 προϊόντα που διατίθενται στην αγορά τα έξι είναι μειωμένα σε σχέση με τον Αύγουστο, έξι παρέμειναν σταθερά και τέσσερα αυξήθηκαν.

Μεταξύ αυτών που μειώθηκαν συγκαταλέγεται και το τιμολόγιο της ΔΕΗ, με το «πράσινο» έως 500 κιλοβατώρες να διαμορφώνεται στα 15,94 λεπτά/κιλοβατώρα ή 2,8% χαμηλότερα από τον Αύγουστο. 

Η διακύμανση των τιμών αντικατοπτρίζει την σχετική αποκλιμάκωση της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος τον Αύγουστο στα 129,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 135,54 τον Ιούλιο.

Προς νέα επιδότηση – Εως Τρίτη οι ανακοινώσεις

Έως αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων το Σεπτέμβριο, η οποία αναμένεται να κυμανθεί κοντά στο 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα.

Σημειώνεται πως ο υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης, προανήγγειλε νέα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν οι πόροι από τη φορολογία και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της επιδότησης, έως ότου υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών, ωστόσο, τηρείται στάση αναμονής, μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικές τιμές από τους παρόχους.

«Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά, χωρίς μια μικρή ενίσχυση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το φθινόπωρο αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών λόγω της φυσιολογικής μείωσης στη ζήτηση αλλά και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Στα 15,94 λεπτά η κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο τον Σεπτέμβριο

Τιμολόγια ρεύματος: Προς νέα επιδότηση για τον Σεπτέμβριο

Σκυλακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News