Green Economy Παρασκευή 23/08/2024, 22:39
GREEN ECONOMY

Νέα άνοδος του πετρελαίου – Στα 74,83 δολ. το WTI

Νέα άνοδος του πετρελαίου – Στα 74,83 δολ. το WTI

Το πετρέλαιο επέκτεινε τα κέρδη του μαζί με τα assets κινδύνου, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να μειωθούν τα επιτόκια, αλλά το εμπόρευμα εξακολουθεί να σημειώνει πτώση για αυτή την εβδομάδα, εν μέσω μιας ήπιας οικονομικής προοπτικής στις μεγάλες οικονομίες.

Το West Texas Intermediate προχώρησε κατά 2,5% για να διαμορφωθεί πάνω από τα 74,83 δολάρια το βαρέλι. Οι χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν επίσης ράλι κοντά σε ιστορικά υψηλά, καθώς τα σχόλια του Powell εδραίωσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο. Οι επενδυτές του αργού αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα αυξήσουν τη ζήτηση.

Παρόλα αυτά, η εβδομαδιαία απώλεια του πετρελαίου έρχεται καθώς οι περιορισμοί της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ επισκιάζονται από τις κακές οικονομικές προοπτικές των μεγάλων οικονομιών, με την Κίνα και τις ΗΠΑ να παρουσιάζουν σημάδια αδυναμίας. Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι η μεταποίηση στις ΗΠΑ συρρικνώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό φέτος, καθώς και αδυναμία στην αγορά εργασίας. Στην Ευρώπη, ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ντίζελ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών.

Στη Μέση Ανατολή, εν τω μεταξύ, Ισραηλινοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Κάιρο για συνομιλίες με στόχο την επικύρωση μιας συμφωνίας για την παύση του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ένα βήμα που θα μπορούσε να μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή παραγωγής αργού πετρελαίου.

Νέα άνοδος του πετρελαίου – Στα 74,83 δολ. το WTI-1

Το WTI για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 2,5% για να διαμορφωθεί στα 74,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent για διακανονισμό Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 2,3% για να διαμορφωθεί στα 79,02 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News