Green Economy Πέμπτη 22/08/2024, 22:38
GREEN ECONOMY

Το πετρέλαιο ανακάμπτει από το χαμηλό του Ιανουαρίου

Το πετρέλαιο ανακάμπτει από το χαμηλό του Ιανουαρίου

Το πετρέλαιο σημείωσε ράλι αφού τα τεχνικά μέτρα σηματοδότησαν ότι η πρόσφατη πτώση του -που οφείλεται στις ανησυχίες για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και τις αδύναμες προοπτικές του 2025- έχει ξεπεραστεί.

Το West Texas Intermediate ανέκαμψε κατά 1,5% για να διαμορφωθεί πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι μετά από μια τετραήμερη πτώση. Νωρίτερα στη συνεδρίαση, οι μετοχές σημείωσαν ράλι μετά τα τελευταία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας υποχωρεί σταδιακά αντί για ταχεία επιβράδυνση. Έκτοτε οι μετοχές υποχώρησαν. 

Η πρόσφατη πτωτική πορεία έρχεται σε ένα σκηνικό δίδυμων ανησυχιών σχετικά με την προσφορά και τη ζήτηση. Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ αναμένεται να αρχίσει να προσθέτει ξανά προμήθειες στην αγορά το επόμενο τρίμηνο, αλλά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας βλέπει τα αποθέματα να διογκώνονται το επόμενο έτος, ακόμη και αν ο συνασπισμός συγκρατήσει τα σχέδια αύξησης της παραγωγής. 

Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη αδυναμία στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, επιτείνει τις νέες ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη περιέγραψαν επίσης μια ζοφερή εικόνα για τη μεταποίηση στην Ευρώπη.

Το πετρέλαιο ανακάμπτει από το χαμηλό του Ιανουαρίου-1

Οι επενδυτές εστιάζουν τώρα στο συμπόσιο πολιτικής στο Jackson Hole του Wyoming, όπου ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή, προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της οικονομίας.

Το selloff της Τετάρτης ήρθε ακόμη και όταν τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Τα αποθέματα πετρελαιοειδών και βενζίνης μειώθηκαν επίσης.

Το WTI Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 1,08 δολάρια για να διαμορφωθεί στα 73,01 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 1,17 δολάρια για να διαμορφωθεί στα 77,22 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News