Green Economy Τετάρτη 21/08/2024, 22:53
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Σε χαμηλά Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση σε ΗΠΑ και Κίνα

Πετρέλαιο: Σε χαμηλά Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση σε ΗΠΑ και Κίνα

Το πετρέλαιο επέκτεινε την πτώση του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι και πλέον μηνών, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν μια ανοδική έκθεση για τα αμερικανικά αποθέματα.

Το West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,7% και διαμορφώθηκε κάτω από τα 72 δολάρια το βαρέλι, τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο. Οι συναλλαγές με βάση τη δυναμική επέτειναν το πρόσφατο selloff που οδήγησε τις τιμές σε πτώση άνω του 5% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις. Οι εκτεταμένες μειώσεις καθοδηγήθηκαν από τις απώλειες στις αγορές προϊόντων διύλισης, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τη βενζίνη να υποχωρούν κατά 2,3%.  

Πετρέλαιο: Σε χαμηλά Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση σε ΗΠΑ και Κίνα-1

 

Νωρίτερα, οι τιμές ανέκαμψαν σε ενδοημερήσια υψηλά μετά τη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 4,65 εκατομμύρια βαρέλια στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Ενώ η μείωση σηματοδοτεί στενότητα στη φυσική αγορά, τα στοιχεία δεν κατέστειλαν τις ανησυχίες για την υποτονική ζήτηση στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν επίσης επιβαρύνει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έφυγε από τη Μέση Ανατολή αργά την Τρίτη χωρίς συμφωνία, αλλά επανέλαβε ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε μια «ενδιάμεση» συμφωνία για να δημιουργηθεί χώρος ώστε οι δύο πλευρές να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες. Οι αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης σηματοδοτούν επίσης χαλάρωση των ανησυχιών για τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, καθώς ο χαμηλότερος πληθωρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει την Federal Reserve σε χαλάρωση των επιτοκίων – μια ευλογία για την ευρύτερη ζήτηση ενέργειας. Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell πρόκειται να μιλήσει στο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Wyoming αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το WTI Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,24 δολάρια για να διαμορφωθεί στα 71,93 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,15 δολάρια για να διαμορφωθεί στα 76,05 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News