Green Economy Δευτέρα 12/08/2024, 23:24
GREEN ECONOMY

Το πετρέλαιο εκτινάσσεται πάνω από τα 80 δολάρια εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών

Το πετρέλαιο εκτινάσσεται πάνω από τα 80 δολάρια εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών

Το πετρέλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του από τον Οκτώβριο, καθώς οι φόβοι για μια πιθανή ιρανική απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα υπερίσχυσαν της πτώσης στις ευρύτερες αγορές. 

Το αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 3,22 δολάρια για να διαμορφωθεί πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. Η Τεχεράνη επανέλαβε την Κυριακή την αποφασιστικότητά της να τιμωρήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία, καθώς οι ΗΠΑ ενισχύουν τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή. Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς πέρασε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών του, μια κίνηση που εκτόξευσε την ανοδική δυναμική.

 

Το πετρέλαιο εκτινάσσεται πάνω από τα 80 δολάρια εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών-1

Οι επενδυτές προσβλέπουν στις εκθέσεις της αγοράς αυτή την εβδομάδα για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις ισορροπίες προσφοράς και ζήτησης. Ο ΟΠΕΚ μείωσε τη Δευτέρα τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος και το επόμενο έτος. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας θα δημοσιεύσει τις μηνιαίες προβλέψεις του την Τρίτη, τις οποίες θα ακολουθήσουν την Τετάρτη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Το WTI σημείωσε άνοδο 4,2% και διαμορφώθηκε στα 80,06 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και το μπρεντ σημείωσε άνοδο 3,3% για να διαμορφωθεί στα 82,30 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News