Green Economy Παρασκευή 14/06/2024, 20:25
GREEN ECONOMY

Οι TotalEnergies, RWE και Orsted θα συμμετάσχουν σε δημοπρασία αιολικής ενέργειας στη Γερμανία

Οι TotalEnergies, RWE και Orsted θα συμμετάσχουν σε δημοπρασία αιολικής ενέργειας στη Γερμανία

Η TotalEnergies SE, η RWE AG και η Orsted A/S είναι μεταξύ των εταιρειών που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο μιας δημοπρασίας υπεράκτιων αιολικών, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα στη Γερμανία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Γερμανία, η οποία προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές, έχει σχετικά μικρή υπεράκτια αιολική ισχύ και στοχεύει να την τριπλασιάσει σε 30 γιγαβάτ μέχρι το 2030. Αυτός ο επόμενος γύρος -ο δεύτερος της δημοπρασίας, στον οποίο πρέπει να υποβληθούν προσφορές τιμών- θα προσφέρει έως και 2,5 γιγαβάτ για ανάπτυξη.

Η RWE και η TotalEnergies θα συμμετάσχουν μέσω μιας κοινής οντότητας, σύμφωνα με τα άτομα που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες. Οι εταιρείες δημιούργησαν μια επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία, η οποία έλαβε έγκριση από τη γερμανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. 

Οι εταιρείες διεκδίκησαν ξεχωριστά πέρυσι τη μεγαλύτερη δημοπρασία υπεράκτιων αιολικών της Γερμανίας -η οποία απέφερε 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ (13,5 εκατομμύρια δολάρια)- με την RWE να χάνει και την TotalEnergies να συγκαταλέγεται στους νικητές. 

Οι αξιωματούχοι της TotalEnergies, της RWE και της Orsted την Παρασκευή αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο επερχόμενος γύρος αναμένεται να αποφέρει υψηλές τιμές. Οι νικητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τη δική τους ανάλυση των χώρων που θα μπορούσε να είναι δαπανηρή, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής εξέτασης, καθώς η Γερμανία δεν έχει κάνει τη δική της έρευνα για τις περιοχές. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει άλλη μια δημοπρασία την 1η Αυγούστου, με προσφορά 5,5 γιγαβάτ σε περιοχές που έχουν ερευνηθεί από το κράτος. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News