Green Economy Δευτέρα 10/06/2024, 21:15
GREEN ECONOMY

ΗΑΕ: Η TAQA εγκαταλείπει το σχέδιο εξαγοράς της ισπανικής Naturgy

ΗΑΕ: Η TAQA εγκαταλείπει το σχέδιο εξαγοράς της ισπανικής Naturgy

Το διοικητικό συμβούλιο της TAQA, εταιρείας κοινής ωφέλειας ενέργειας και νερού με έδρα το Άμπου Ντάμπι, αποφάσισε να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις για την υποβολή κοινής πρότασης εξαγοράς με την ισπανική holding Criteria για την ισπανική εταιρεία φυσικού αερίου Naturgy, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα El Mundo.

Η απόφαση της TAQA να αποσύρει την κοινή προσφορά με την ισπανική holding Criteria είναι οριστική, ανέφερε η El Mundo, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες.

Η Naturgy και η Criteria, η οποία κατέχει μερίδιο 26,7% στην εταιρεία φυσικού αερίου, αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η TAQA δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Η TAQA βρισκόταν σε συνομιλίες με τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Naturgy -την Criteria και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια CVC και GIP, τα οποία κατέχουν το καθένα πάνω από 20%- με σκοπό μια πιθανή προσφορά εξαγοράς, δήλωσε τον Απρίλιο. Στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι θα γινόταν συμφωνία και, αν γινόταν, με ποιους όρους και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν είχε προσεγγίσει άμεσα τη Naturgy.

Η CVC και η GIP αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η TAQA, μια εταιρεία κοινής ωφέλειας ενέργειας και νερού που ιδρύθηκε το 2005, επρόκειτο να αποκτήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου της Ισπανίας, μαζί με συμβόλαια με την Αλγερία και επίσης μια μακροπρόθεσμη σύμβαση για την εισαγωγή περίπου 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κάθε χρόνο.

Με την χρηματιστηριακή αξία της Naturgy στα 24,3 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, η κίνηση αυτή θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές από κρατικό ταμείο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News