Green Economy Παρασκευή 7/06/2024, 22:17
GREEN ECONOMY

Το σχέδιο του ΟΠΕΚ+ μειώνει σε χαμηλό 10ετίας την αισιοδοξία των Hedge Funds

Το σχέδιο του ΟΠΕΚ+ μειώνει σε χαμηλό 10ετίας την αισιοδοξία των Hedge Funds

Τα hedge funds απέρριψαν τα ανοδικά στοιχήματα στο αργό τύπου Brent και αύξησαν τις θέσεις πώλησης έναντι του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς -τοποθετούμενοι στο λιγότερο ανοδικό επίπεδο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία- μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να επαναφέρουν μέρος της παραγωγής φέτος.

Η καθαρή long θέση των διαχειριστών κεφαλαίων στο αργό τύπου Brent συρρικνώθηκε κατά 102.075 παρτίδες σε συνολικά 45.678 παρτίδες στα στοιχεία έως την Τρίτη, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία της ICE Futures Europe για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα δικαιώματα προαίρεσης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο για την καθαρή θέση long από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου brent υποχώρησαν κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, αφού ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν το Σαββατοκύριακο να επιστρέψουν κάποιες προμήθειες στην αγορά από τον Οκτώβριο. Το αργό είχε ήδη αποδυναμωθεί για περισσότερο από ένα μήνα εν μέσω της υποτονικής ζήτησης και της ύφεσης των γεωπολιτικών κινδύνων και οι αλγόριθμοι που ακολουθούν την τάση επιτάχυναν την πτώση μετά την απόφαση που εξέπληξε ορισμένους συμμετέχοντες στην αγορά.

Το σχέδιο του ΟΠΕΚ+ μειώνει σε χαμηλό 10ετίας την αισιοδοξία των Hedge Funds-1

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι υπουργοί του ΟΠΕΚ+ επανέλαβαν ότι το σχέδιο για την αναζωογόνηση μέρους της παραγωγής εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς. Τα σχόλια αυτά βοήθησαν το πετρέλαιο να περιορίσει τις απώλειές του για την εβδομάδα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιστροφή των θέσεων των διαχειριστών κεφαλαίων στα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News