Green Economy Παρασκευή 31/05/2024, 19:07
GREEN ECONOMY

Πετρέλαιο: Συνεδρίαση ΟΠΕΚ+ το Σαββατοκύριακο – Τι βλέπουν οι επενδυτές

Πετρέλαιο: Συνεδρίαση ΟΠΕΚ+ το Σαββατοκύριακο – Τι βλέπουν οι επενδυτές

Οι traders βλέπουν περίπου 70% πιθανότητα ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν θα προβεί σε αλλαγές στις τρέχουσες περικοπές της παραγωγής του κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις θέσεις δικαιωμάτων προαίρεσης στην CME Group.

Η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της συζητούν αν θα παρατείνουν τον περιορισμό της παραγωγής κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τη συμφωνία να ολοκληρώνεται στη συνάντηση της Κυριακής. Η ομάδα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο παράτασης ορισμένων περιορισμών έως το 2025, ανέφερε το Bloomberg. 

Υπήρχε επίσης μια πιθανότητα περίπου 30% να χαλαρώσουν οι περικοπές της προσφοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία στις 18:11 π.μ. ώρα Ελλάδος. Η CME υπολογίζει τις πιθανότητες έκβασης της συνεδρίασης από το μηνιαίο συμβόλαιο του αμερικανικού αργού Ιουλίου και τις πλησιέστερες ενεργές εβδομαδιαίες τιμές δικαιωμάτων προαίρεσης. 

 

Πετρέλαιο: Συνεδρίαση ΟΠΕΚ+ το Σαββατοκύριακο – Τι βλέπουν οι επενδυτές-1

Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος τιμών αυτό το μήνα, διατηρώντας την τεκμαρτή μεταβλητότητα, ένα μέτρο του πόσο οι έμποροι δικαιωμάτων προαίρεσης αναμένουν να ταλαντευτούν οι τιμές, υπό έλεγχο. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+, η μεταβλητότητα έχει αναζωπυρωθεί και το put skew, ή το ασφάλιστρο που θα πληρώσουν οι έμποροι για τα δικαιώματα προαίρεσης που στοιχηματίζουν σε πτώση των τιμών του αμερικανικού αργού, έχει διευρυνθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News