Business Talk Παρασκευή 18/02/2022, 00:01
BUSINESS TALK

Οι κινέζοι «τουρίστες» στη Μύκονο, τα δικαιώματα ρύπων της ΛΑΡΚΟ και το στοίχημα της Ελ. Βρετού

Οι κινέζοι «τουρίστες» στη Μύκονο, τα δικαιώματα ρύπων της ΛΑΡΚΟ και το στοίχημα της Ελ. Βρετού
  • Νέα είσοδος στην ηγετική ομάδα της LAMDA η Ελένη Βρετού η οποία με την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με την Τράπεζα Πειραιώς έκανε το επόμενο βήμα. «Ο Οδυσσέας Αθανασίου βρίσκει στο πρόσωπο της έναν ισχυρό σύμμαχο για την παρουσία της εταιρίας στους θεσμικούς επενδυτές και στις αγορές» εξηγούν πηγές της παραχωρησιούχου του Ελληνικού. «Βλέπετε το έργο του Ελληνικού δημιουργεί προοπτικές και ευκαιρίες που θέλουν ισχυρή υποστήριξη», συμπληρώνουν περήφανοι για τη νέα συνεργάτη τους. Εμείς που διψάμε για περισσότερη πρόοδο θα παρακολουθούμε τη νέα μεταγραφή και θα καταγράφουμε τα γκολ της.

 

  • Αληθεύει άραγε πως η αξία των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της ΛΑΡΚΟ (αχρησιμοποίητα λόγω υπολειτουργίας) ανήλθε τα τελευταία λίγα χρόνια στην περιοχή των 40 εκατομμυρίων ευρώ ( 450.000 τόνους) και πως ανταλλάχθηκαν με ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ στην οποία ως γνωστόν η μεταλλευτική χρωστά περί τα 350 εκατομμύρια ευρώ ; ήρεμα ρωτάμε.

 

  • Στοίχημα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκτασή του στον ελληνικό τουρισμό ενεργοποιεί ο κινέζικος όμιλος Fosun Tourism που ελέγχει την διεθνή αλυσίδα Club Med και έχει αγοράσει τα τελευταία έτη και επιλεγμένα σήματα και ακίνητα της Thomas Cook το 2019. Έτσι το επόμενο διάστημα, και πάντως πριν το καλοκαίρι, έχει προγραμματίσει να ανοίξει τουλάχιστον τέσσερις νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Μύκονο, την Κέρκυρα, την Σάμο και την Ρόδο, πέραν αυτών που λειτούργησαν ήδη τα προηγούμενα έτη. Βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με έλληνες ιδιοκτήτες προνομιακών ξενοδοχειακών ακινήτων προκειμένου να συνάψει νέες συμφωνίες συνεργασίας και να υψώσει τα σήματα της Casa Cook και Cook’s Club σε ακόμα περισσότερους προορισμούς ενώ ξεκινά επέκταση και ανακαίνιση του ιστορικού Club Med στο Γρεγολίμανο.

 

  • Επικίνδυνα έχουν πυκνώσει τα κάθε είδους ατυχήματα στο σιδηρόδρομο, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα φύλαξης του δικτύου. Δεν μιλάμε τόσο για τις διάφορες τεχνικές βλάβες, τα προβλήματα στα κλειδιά ή έστω τη σύγκρουση κάποιας αμαξοστοιχίας με επιβατικό όχημα. Αλλά για περιστατικά λιθοβολισμού! Χθες για παράδειγμα, αμαξοστοιχία του προαστιακού στον Ασπρόπυργο λιθοβολήθηκε, κάτι που συνέβη και προχθές Τετάρτη στις Αχαρνές, αλλά και την προηγούμενη Τρίτη πάλι στον Ασπρόπυργο. Μήπως προτού έχουμε θύματα να επιληφθούν του ζητήματος οι αρμόδιοι;

 

  • Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν, χθες, από την έναρξη εφαρμογής του συστήματος δήλωσης γέννησης στα μαιευτήρια. “Με τη νέα διαδικασία το κράτος λειτουργεί ως ένα, μειώνοντας την ταλαιπωρία και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά των πολιτών” ανέφερε, χθες, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Τα γενέθλια αυτά έχουν συμβολική σημασία για τον υπουργό Ψηφιακής Ανάπτυξης και βέβαια για τους επιτελείς του υπουργείου διότι η δήλωση γέννησης είναι το πρώτο από τα γεγονότα ζωής που απλουστεύτηκε και έγινε διαδικασία μιας στάσης.

 

  • Πόσα λέτε ότι έχασαν το 2021 οι Αμερικανοί από τις λεγόμενες “ρομαντικές απάτες”, όπως αυτή που είχε στήσει ο Σιμόν Λεβί και περιγράφεται γλαφυρά στο ντοκιμαντέρ του netflix “The Tinder Swindler” ; Ενα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το FBI. Η πλειονότητα των θυμάτων που εξαπατήθηκαν ήταν γυναίκες άνω των 40 ετών, χήρες, διαζευγμένες, ηλικιωμένες ή με κινητικά προβλήματα, βάσει των στοιχείων του κέντρου καταγγελιών διαδικτυακών εγκλημάτων του FBI. Οι απατεώνες επιστρατεύουν συχνά ποίηση, λουλούδια και άλλα δώρα για να πείσουν για το αγαθό και ειλικρινές των προθέσεών τους. Και για να μιλήσουν στο θυμικό των γυναικών εξιστορούν περιπτώσεις προσωπικής κακοτυχίας, υποθέσεις τραυματισμού ή και θανάτου.

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News