Business Talk Τρίτη 21/02/2023, 00:01
BUSINESS TALK

Oι χρυσές δουλειές των συμβούλων και οι πτήσεις στη Βεγγάζη

Oι χρυσές δουλειές των συμβούλων και οι πτήσεις στη Βεγγάζη
  • Οι συναλλαγές Εξαγορών και Συγχωνεύσεων στη χώρα μας κατέγραψαν νέο ρεκόρ το 2022, φθάνοντας σε αξία το ποσό των 12 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της PwC. Αυτό, μεταξύ άλλων σημαίνει, και χρυσές δουλειές για τις εταιρείες που αναλαμβάνουν ως σύμβουλοι να υποστηρίξουν την υλοποίηση επιχειρηματικών deal. Ποιες εταιρείες όμως είχαν τις περισσότερες δουλειές πέρσι; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Mergemarket που παρουσιάζει στην έρευνά της η PwC την πρώτη θέση σε αριθμό συναλλαγών την έχει η ίδια η PwC Greece έχοντας διατελέσει χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε επτά συναλλαγές το 2022. Ακολουθούν οι Goldman Sachs και JP Morgan με πέντε συναλλαγές η κάθε μία και οι Deloitte και UBS με τέσσερις συναλλαγές η κάθε μία. H Barclays ήταν χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε τρεις συναλλαγές και από δύο συναλλαγές είχαν οι Rothschild, Morgan Stanley, Jefferies και Τρ. Πειραιώς.
  • Στις αεροπορικές Air Mediterranean και Marathon Airlines ανέθεσε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας την εκτέλεση των τακτικών πτήσεων από την Αθήνα στη Βεγγάζη και το αντίθετο. Η πρώτη, που εκτελεί ναυλωμένες πτήσεις, θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια εβδομαδιαίως, με έναρξη το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου, με αεροσκάφη τύπου Boeing 737. Η Marathon Airlines που δραστηριοποιείται σε ναυλωμένες πολυτελείς πτήσεις θα εκτελεί δύο δρομολόγια από 1η Μαρτίου έως 31η Μαΐου και τρία δρομολόγια από 1 Ιουνίου 2023 έως 31 Μαΐου 2024, με αεροσκάφη τύπου Embraer ERJ 170.
  • Μία νέα πρωτοβουλία στην κυκλική οικονομία και το πράσινο επιχειρείν θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη. Πρόκειται για το δίκτυο «Συμβάλλω» το οποίο επιδιώκει να ανακατέψει, ως ένα βαθμό, την τράπουλα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων όπου αυτή τη στιγμή πολλά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Το τι σχεδιάζουν στο “Συμβάλλω” θα μάθουμε αύριο όπου εκτός από τον προσωρινό πρόεδρο της πρωτοβουλίας Βασίλη Καρατσώλη, θα τοποθετηθούν ο υπουργός Τουρισμός Β.Κικίλιας και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ενώ θα υπάρχουν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, αλλά και ο Μιχ.Αγγελόπουλος Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News