Β. Κικίλιας: Πρότεινε ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης για στήριξη του τουρισμού
Στο Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διοργάνωσε η γαλλική Προεδρία στην πόλη Ντιζόν συμμετείχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Στην παρέμβαση του ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, αξιοποιώντας τα μαθήματα που έλαβε κατά την κρίση της πανδημίας.
Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις επιπτώσεις της στον τουρισμό, αλλά και στη δυνατότητα στήριξης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους.
Η πρόταση του υπουργού Τουρισμού έτυχε αποδοχής από τους ομολόγους του Ισπανίας και Ιταλίας και κάλεσαν την Ε.Ε. να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα απασχόλησης των Ουκρανών προσφύγων στον τομέα του τουρισμού, για αυτούς που τελικά θα παραμείνουν για μακρύ χρονικό διάστημα σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν επιδοκίμασε την πρόταση του Βασίλη Κικίλια για τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε., o Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, επιδοκίμασε την πρόταση του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης και το ρόλο του τουριστικού κλάδου σε αυτό. Ο κ. Μπρετόν δήλωσε ότι η Επιτροπή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.
Νωρίτερα ο υπουργός Τουρισμού πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου δήλωσε τα εξής: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη Ντιζόν με τους συναδέλφους υπουργούς Τουρισμού των κρατών-μελών της Ε.Ε. για να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό τουρισμό και τον βιώσιμο τουρισμό. Δυστυχώς, όμως, το τρομερό πρόσωπο του πολέμου βρίσκεται εντός της Ευρώπης. Πρέπει όλοι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, να τους φιλοξενήσουμε, να τους παρέχουμε ασφαλές πέρασμα, καταφύγιο και ασφάλεια. Και, αν το ζητήσουν, θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα. Θα συζητήσουμε επίσης το ζήτημα του ενεργειακού κόστους στον τουριστικό τομέα».
moneyreview.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News