Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 14:59
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πού πηγαίνει η συντομότερη διεθνής πτήση; Διαρκεί μόλις 8 λεπτά

Πού πηγαίνει η συντομότερη διεθνής πτήση; Διαρκεί μόλις 8 λεπτά

Η πτήση LM711 της Loganair, η οποία ενώνει δύο νησιά του αρχιπελάγους Orkeny στη Σκωτία, έχει ανακηρυχθεί ως το συντομότερο δρομολόγιο αεροπορικής εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Και όχι άδικα, καθώς διαρκεί μόλις 53 δευτερόλεπτα, με το αεροσκάφος να διανύει 2,7 χιλιόμετρα. 

Όμως, ποια είναι η συντομότερη διεθνής εμπορική πτήση; Η απάντηση βρίσκεται κάπου στην Καραϊβική, όπου για να μεταβείς από την Ανγκουίλα στον Άγιο Μαρτίνο (ή και το αντίστροφο) χρειάζεσαι μόλις οκτώ λεπτά. 

Τα δύο νησιά αποτελούν υπερπόντιες κτήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας, αντίστοιχα, και οι ακτές τους απέχουν γεωγραφικά μόλις 7,2 χιλιόμετρα.

Πού πηγαίνει η συντομότερη διεθνής πτήση; Διαρκεί μόλις 8 λεπτά-1
Φωτ. Google

Η Ανγκουίλα, η οποία ανήκει διοικητικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει μήκος μόλις 25,7 χιλιομέτρων και πλάτος 5,6 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα επίπεδο νησί της Καραϊβικής, το οποίο ομορφαίνει χάρη στις 33 αμμώδεις παραλίες της. Αρκετά συχνά μπορείς να δεις διάφορους αστέρες να παραθερίζουν σε μία από αυτές, όπως τον Λεμπρόν Τζέιμς ή τον Τζάστιν Μπίμπερ. 

From the air, passengers see the southwest tip of Anguilla, with the long sandy curve of Maundays Bay.

Από την πλευρά του, ο Άγιος Μαρτίνος, ο οποίος βρίσκεται στα νότια της Ανγκουίλα, αποτελεί ένα διχοτομημένο νησί, όπου το βόρειο τμήμα ανήκει στη Γαλλία και το νότιο στη Γαλλία. Το διεθνές αεροδρόμιο Princess Huliana (βρίσκεται στο γαλλικό τμήμα) έχει καταστεί διεθνώς γνωστό, καθώς βρίσκεται δίπλα από μία δημοφιλής παραλία, όπου οι λουόμενοι βλέπουν τα αεροπλάνα να περνούν πάνω από τα κεφάλια τους. 

The flight comes in to land in Sint Maarten over Cupecoy Beach.

Η σύνδεση των δύο νησιών πραγματοποιείται χάρη σε ένα δικινητήριο αεροσκάφος της Anguilla Air Services. Και η διατήρηση αυτής της αεροπορικής γραμμής είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους. Κι αυτό, διότι τα δύο νησιά αλληλο-εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό, κυρίως σε επίπεδο τουρισμού. 

Αξιοσημείωτο είναι δε, το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος δεν ξεπερνάει σε ύψος τα 304 μέτρα. Ένα υψόμετρο, πάντως, το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να χαζέψουν την υπέροχη θέα προς την Καραϊβική.  

The flight from Sint Maarten to Anguilla is operated by Anguilla Air Services on a Britten-Norman Islander.

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των δύο νησιών, με το δρομολόγιο το καϊκιών να κρατάει περίπου μισή ώρα. Αλλά σίγουρα, δεν έχει την ίδια χάρη.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το CNN

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Απογείωση και προσγείωση σε 2 λεπτά: Πού πηγαίνει η συντομότερη πτήση του κόσμου

Θέλετε να αλλάξετε θέση στο αεροπλάνο; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε

Γιατί 100.000 αεροπλάνα πετούν άσκοπα στον ουρανό

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News