Business & Finance Τρίτη 18/01/2022, 16:14 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ποιοι ξεχωρίζουν στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού;

Ποιοι ξεχωρίζουν στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού;

Τρία μέλη της κριτικής επιτροπής των Tourism Awards επισημαίνουν βασικές τάσεις που επηρεάζουν την ποιοτική εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος.

 Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και Διευθύνων Σύμβουλος της Aldemar Resorts, επισημαίνει ότι οι τρέχουσες  προκλήσεις μας οδηγούν νομοτελειακά στη μεταστροφή του τουρισμού. «Καλούμαστε να επικεντρωθούμε άμεσα σε ένα νέο μοντέλο όπου πρωτοστατεί η φιλοξενία, η ποιότητα ζωής και η επανατοποθέτηση ανθρώπου και περιβάλλοντος στο επίκεντρο των επιλογών των επιχειρήσεων. Οι άρρηκτες διασυνδέσεις του τουρισμού με την κοινωνία και την οικονομία είναι πλέον σε όλους ολοφάνερες και μιλάμε πια για την Οικονομία της Φιλοξενίας».

Ο Δημήτρης Διαμαντής, Executive Dean, Les Roches Global Hospitality Education υπογραμμίζει τη σημασία της ανάπτυξης και της ενίσχυσης των δεξιοτήτων των επαγγελματιών του τουρισμού. «Ο συντονισμός μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη πολιτικών που ενθαρρύνουν τους επαγγελματίες να συμμετέχουν στον τουριστικό τομέα σε μακροπρόθεσμη βάση. Στη συνέχεια, η ανάπτυξη των επιχειρησιακών και διαχειριστικών δεξιοτήτων με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της διαχείρισης εσόδων και των αρχών διαχείρισης υπηρεσιών μπορεί επίσης να αποτελέσει τη βάση τέτοιων πρωτοβουλιών. Ως κριτής στα Tourism Awards, προσδοκώ να δω υποψηφιότητες που δίνουν τη δέουσα σημασία στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους  τόσο στο πλαίσιο του ΗR, όσο και της συνολικής στρατηγικής τους».   

O Σπύρος Κουβέλης, Director- EPLO Institute for Sustainable Development, τονίζει ότι η ενσωμάτωση των πρακτικών της βιωσιμότητας είναι ζήτημα δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και επιβίωσης του τουρισμού στην Ελλάδα. «Όταν μιλάμε για βιωσιμότητα εννοούμε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αρμονική συνύπαρξη των τουριστικών υποδομών με το οικοσύστημα μέσα στο οποίο αναπτύσσονται, την ποιοτική διατροφή, την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, αλλά και την ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας. Εξίσου κρίσιμο είναι να ενσωματώνονται αξίες, κοινωνικές κυρίως, που συνήθως δεν περιλαμβάνονται στις άμεσα ορατές παραμέτρους βιωσιμότητας αλλά και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Κατά την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα δοθεί σημασία τόσο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα όσο και στη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να αναδεικνύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 31η Ιανουαρίου 2022. Επισκεφτείτε σήμερα τα βραβεία και κατεβάστε τις πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες και τους όρους συμμετοχής για να προετοιμάσετε εγκαίρως την υποψηφιότητά σας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News