Business & Finance Τρίτη 21/12/2021, 16:53
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα αξιοθέατα που δεν μπορούμε να δούμε (όχι εξαιτίας του κορωνοϊού)

Τα αξιοθέατα που δεν μπορούμε να δούμε (όχι εξαιτίας του κορωνοϊού)

Ενόσω περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις για την Όμικρον και την πανδημία, ολοένα και περισσότερο θέλουμε ένα «κανονικό» 2022, το οποίο θα μας επιτρέψουμε να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε καινούρια μέρη. 

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα αξιοθέατα, τα οποία δυστυχώς θα είναι κλειστά για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους. Το καθένα για διαφορετικούς λόγους. 

Ας δούμε, με τη βοήθεια του CNN Travel, ποια είναι τα «απαγορευμένα» αξιοθέατα του 2022: 

Stalheimskleiva Trail – Νορβηγία 

Ένας από τους πλέον απότομους της Σκανδιναβίας, ο δρόμος στο  Stalheimskleiva ενώνει δύο πανέμορφους καταρράκτες, στην κοιλάδα Nærøydalen, η οποία συγκαταλέγεται στα μνημεία της Unesco. 

Ο δρόμος θα είναι κλειστός το 2022, λόγω εργασιών συντήρησης. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία. 

Stalheimskleiva is in the Voss region of Norway.

Marble Arch Mound – Λονδίνο 

Οι ντόπιοι είχαν ενθουσιαστεί για το εγκατάσταση ενός νέου αξιοθέατου στην περιοχή τους. Άλλωστε, επρόκειτο για ένα καταπράσινο υπαίθριο καταφύγιο με θέα προς το Hyde Park.  

Οι αντιδράσεις στα social media, ωστόσο, ήταν απογοητευτικές, με αρκετούς να κάνουν λόγο για έναν ημιτελή σωρό ερειπίων. Παρά τις όποιος διορθωτικές παρεμβάσεις, αποφασίστηκε να μπει οριστικό λουκέτο τον Ιανουάριο του 2022. 

Tickets to Marble Arch Mound are free.

Η κίτρινη κολοκύθα – Ιαπωνία 

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Yayoi Kusama είναι γνωστός για τα τεράστια αγάλματα – κολοκύθες, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε αποβάθρα του νησιού Naoshima. 

Τον Αύγουστο, ένα ισχυρός τυφώνας έριξε το άγαλμα στη θάλασσα. Οι υπεύθυνοι κατάφεραν να ανακτήσουν τα κομμάτια του. Αλλά, μέχρι και σήμερα, είναι άγνωστο αν θα εκτεθεί ξανά στο κοινό. 

Yayoi Kusama is known for her polka-dotted pumpkin sculptures, like this one on Naoshima.

Peak Τραμ – Χονγκ Κονγκ 

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα στο Χονγκ Κονγκ είναι το Peak Τραμ, το οποίο μεταφέρει τους επισκέπτες της πόλης στο υψηλότερο σημείο του νησιού. 

Τα κόκκινα μεταλλικά βαγόνια έκαναν τα πρώτα τους δρομολόγια το 1989. Το περασμένο Ιούνιο, όμως, τα δρομολόγια σταμάτησαν για λόγους συντήρησης. 

It takes seven minutes to ride the Peak Tram from bottom to top.

Τα σκαλιά Haiku – Χαβάη 

Το πανέμορφο μονοπάτι, το οποίο είναι γνωστό και ως «η ευθεία προς τον παράδεισο», παραμένει επισήμως κλειστό από τη δεκαετία του ‘80. Ωστόσο, αυτό δεν σταμάτησε τους τουρίστες από το να συνεχίσουν «παράνομα» να το διασχίζουν. 

Φέτος το φθινόπωρο, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να απομακρύνει τη σκάλα, η οποία θα αποσυναρμολογηθεί τελείως. Στόχος είναι να σταματήσουν τα συνεχόμενα ατυχήματα. 

Haiku Stairs: There's a $1,000 fine for people caught on this Hawaiian site.

* Οι φωτογραφίες προέρχονται από το CNN Travel

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αεροπορικά εισιτήρια από… 5 ευρώ – Από το 2023 η πλήρης ανάκαμψη του κλάδου

Το εξωτικό νησί που προσέλκυσε μόλις… 45 τουρίστες όλο το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News