Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου
Το αεροδρόμιο στο νησάκι της Αγίας Ελένης, στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το «πιο άχρηστο αεροδρόμιο του κόσμου». Κι αυτό, διότι οι πλευρικοί άνεμοι καθιστούν σχεδόν αδύνατη την προσγείωση των αεροπλάνων.
Ωστόσο, όπως αποτυπώνεται σε σημερινό δημοσίευμα του CNN Travel, το αεροδρόμιο της Αγίας Ελένης δεν είναι το μοναδικό, το οποίο απαιτεί υψηλές δεξιότητες από τους πιλότους και αρκετή υπομονή από τους επιβάτες.
Από την Πορτογαλία και το νησί της Μαδέιρα έως το Μπουτάν και το Σίτι του Λονδίνου, υπάρχει μια σειρά επικίνδυνων αερολιμένων. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:
Μαδέιρα, Πορτογαλία
Οι μόνιμοι πλευρικοί άνεμοι, καθώς και ο μικρός γκρεμός που βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης, καθιστούν το αεροδρόμιο σε αυτό το πορτογαλικό νησί ως ένα από τα πλέον επικίνδυνα παγκοσμίως.
Λεχ, Ινδία
Είναι το 23ο «υψηλότερο» αεροδρόμιο του κόσμου, καθώς βρίσκεται 3,2 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Περιβάλλεται από έναν μεγάλο όγκο βουνών, ενώ διαθέτει μικρό διάδρομο προσγείωσης.
Άγιος Μαρτίνος, Ολλανδία (Καραϊβική)
Τα αεροσκάφη, προτού προσγειωθούν, θα πρέπει να περάσουν ξυστά πάνω από τα κεφάλια εκατοντάδων λουόμενων, οι οποίοι παραθερίζουν στις παραλίες του νησιού. Το 2017 μία τουρίστρια είχε χάσει τη ζωή της, εξαιτίας θραύσματος που έπεσε από τον κινητήρα αεροπλάνου.
Πάρο, Μπουτάν
Σε υψόμετρο 2,2 χιλιομέτρων, η προσγείωση στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο του Μπουτάν αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα για κάθε πιλότο. Άλλωστε, όταν δεν υπάρχει καλή ορατότητα, οι προσγειώσεις απαγορεύονται. Η έλλειψη ραντάρ καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.
Σίτι Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο
Το αεροδρόμιο στο Σίτι του Λονδίνου, αν και πολύ εντυπωσιακό, κρύβει αρκετές δυσκολίες για τους πιλότους, οι οποίοι θα πρέπει να αποφύγουν τους ουρανοξύστες της πόλης αλλά και να προσέξουν τις όχθες γύρω από το Canary Wharf.
*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το CNN
moneyreview.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News