Business & Finance Τρίτη 15/10/2024, 16:07
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Reimagine Tourism in Greece: Πολύ μεγάλη η σημασία του τουρισμού για το 86% των πολιτών

Reimagine Tourism in Greece: Πολύ μεγάλη η σημασία του τουρισμού για το 86% των πολιτών

Η πρωτοβουλία της Καθημερινής «Reimagine Tourism in Greece» επιστρέφει για να θέσει έναν οδικό χάρτη όπου η προστασία των τοπικών κοινοτήτων και του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη καινοτόμων υποδομών και η βιώσιμη τουριστική δραστηριότητα συνυπάρχουν σε αρμονία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου, πολύ μεγάλη είναι η σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία. 

Σύμφωνα με την έρευνα, τo 86% των πολιτών αναγνωρίζουν την πολύ μεγάλη σημασία του ελληνικού τουρισμού στην οικονομία, ενώ είναι μονοψήφιο το νούμερο των Ελλήνων που χαρακτηρίζουν μικρή τη συνεισφορά του στην οικονομία.

Στο ερώτημα αν οι επιλογές που κάνει η Ελλάδα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 48% απαντά πως ναι είναι προς τη σωστή, ενώ ένα 28% εκφράζει αμφιβολίες και ζητά βελτιώσεις. 

Στο δίλημμα τι θα προτιμούσατε για τη χώρα α) λιγότερους ξένους επισκέπτες τουρίστες αλλά με καλύτερη οικονομική κατάσταση ή β)περισσότερους ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, το 54% απαντά ξεκάθαρα την πρώτη επιλογή, δηλαδή λιγότερους επισκέπτες αλλά με καλύτερη οικονομική κατάσταση. 

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και στο ζήτημα του υπερτουρισμού, που είναι πολύ επίκαιρο και απασχολεί τόσο την Ελλάδα όσο και άλλες χώρες. 

Στην ερώτηση αν υπάρχει υπερτουρισμός στην Ελλάδα, το 67% των συμμετεχόντων δήλωσαν «ΝΑΙ», δηλαδή το 29% «Σίγουρα Ναι και 38% «Μάλλον Ναι». Ποσοστό 20% απάντησαν «Μάλλον όχι» και 6% «Οχι, δεν υπάρχει υπερτουρισμός». 

Το πρόγραμμα

 

18:15 – 18:45
Ο Τουρισμός ως Στρατηγική Προτεραιότητα για την Ελλάδα

Fireside chat
Κυριάκος Μητσοτάκης
Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Αλέξης Παπαχελάς
Διευθυντής, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News