Business & Finance Σάββατο 13/07/2024, 15:00
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Επανατοποθετήθηκε η πλωτή εξέδρα αποβίβασης στον Μπάλο

Κρήτη: Επανατοποθετήθηκε η πλωτή εξέδρα αποβίβασης στον Μπάλο

«Η εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα, αλλά τώρα έχει επανατοποθετηθεί και η κατάσταση είναι καλύτερη» γνωστοποίησε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, σχολιάζοντας τις εικόνες που έγιναν viral με τους τουρίστες να αποβιβάζονται με τα πράγματά τους μέσα στο νερό προκειμένου να βγουν στην παραλία καθώς δεν υπήρχε πλωτή εξέδρα να δέσει το σκάφος και να αποβιβαστούν οι επιβάτες. 

«Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά και της γενικής εμπειρίας των επισκεπτών» τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «ο Μπάλος είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας και πρέπει να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αρμοδιότητας, ο κ. Μυλωνάκης είπε: «Η διαχείριση και επίβλεψη της εξέδρας θα πρέπει να παραχωρηθεί είτε στον Δήμο είτε στους ιδιοκτήτες των πλοίων που κάνουν τις κρουαζιέρες». Σημείωσε μάλιστα ότι προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα «οι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα».

«Θέματα που πρέπει να λύνονται σε πέντε λεπτά εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία. Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες πριν την τουριστική περίοδο και τώρα έχουμε την κατάληξη που βλέπουμε» πρόσθεσε.

με πληροφορίες από ΕΡΤ και kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News