ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εξαγορά ξενοδοχείου από τον Όμιλο Μήτση – Αποκτά παρουσία στην Κέρκυρα

Εξαγορά ξενοδοχείου από τον Όμιλο Μήτση – Αποκτά παρουσία στην Κέρκυρα

Μία ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα, θα αποκτήσει ο όμιλος Μήτση εξαγοράζοντας από την οικογένεια Γεωργουλή το Messonghi Beach Holiday Resort. Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα καθώς διαθέτει 970 δωμάτια, σουίτες και bungalows. Βρίσκεται στην παραλία της Μεσογγής στις ανατολικές ακτές του νησιού σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Το τίμημα για το ξενοδοχείο ανέρχεται στα επίπεδα των 100 εκατ. και η συναλλαγή παραδίδει τη μονάδα ελεύθερη χρεών. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο Τετάρτη.

Το Messonghi Beach Holiday Resort, έπειτα από μία δύσκολη, δεκαετή διαδικασία εξυγίανσης, της οποίας ηγήθηκε ο επιχειρηματίας και εκ των ιδιοκτητών Γιάννης Γεωργουλής, γυρίζει σελίδα σχολιάζουν πηγές κοντά στη συναλλαγή, επισημαίνοντας πως η μονάδα αναμένεται να ανέβει κατηγορία και να καταστεί πεντάστερο ξενοδοχείο όταν ολοκληρώσει τις σχετικές αναβαθμίσεις ο όμιλος Μήτση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» από άλλες πηγές, η νέα ιδιοκτησία θα τιμήσει στο ακέραιο τόσο τις συμβάσεις με τους εργαζομένους όσο και με τα τουριστικά γραφεία και τους προμηθευτές, ενώ μεσοπρόθεσμα σχεδιάζει να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις καθώς θα απαιτηθεί προσωπικό για να ανταποκριθεί στις νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες που σχεδιάζει να παρέχει.

Σήμερα το ξενοδοχείο, που λειτουργεί κανονικά, απασχολεί περί τους 250 εργαζομένους και εκτιμάται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλους τόσους προκειμένου να γίνει πεντάστερο. Επιπλέον, στα σχέδια του αγοραστή βρίσκεται η μείωση του αριθμού των δωματίων κατά 30% περίπου, μέσω ενοποιήσεων πολλών εκ των σημερινών δωματίων, προκειμένου να γίνουν πιο ευρύχωρα και να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της διεθνούς ζήτησης και της αναβαθμισμένης κατηγορίας.

Εφόσον η εξαγορά ολοκληρωθεί, ο όμιλος Μήτση θα αποκτήσει πλέον παρουσία και στην Κέρκυρα διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των προορισμών τους οποίους εξυπηρετεί.

Επί του παρόντος το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 21 ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές εκ των οποίων με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό δωματίων, στην Κρήτη, την Κω, τη Ρόδο αλλά και την Αθήνα και τα Καμένα Βούρλα.

Επιπλέον, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν στον Πειραιά οι εργασίες για τη δημιουργία του Mitsis N’U Piraeus Port και έγιναν τα εγκαίνια του ξενοδοχείου που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου. Το ακίνητο έχει εκμισθωθεί από τον όμιλο Σταύρου και Χριστίνας Μήτση, ο οποίος παράλληλα ξεκινάει στην Αθήνα την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-μελά, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου και του ιστορικού εστιατορίου που φιλοξενούνται σε αυτό και τη μετατροπή του υπολοίπου κτιρίου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων. Οι δύο μονάδες σε Πειραιά και Αθήνα εντάσσονται στο ευρύτερο επενδυτικό σχέδιο του ομίλου το οποίο περιλαμβάνει ακόμα την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο και τριών στην περιοχή της Αφάντου στη Ρόδο όπως και την ανάπτυξη δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων και την ανακαίνιση της υπάρχουσας «Γαλήνης» στα Καμένα Βούρλα.

Διαβάστε επίσης: 

Ανοίγει τον Ιούλιο το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χίο

Τουρισμός: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία

Ανοδος στον ακριβό τουρισμό – Υψηλή ζήτηση και επενδύσεις στα boutique ξενοδοχεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News