Business & Finance Πέμπτη 14/03/2024, 20:11
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Hilton: Εξαγοράζει την Graduate Hotels για 210 εκατ. δολάρια 

Hilton: Εξαγοράζει την Graduate Hotels για 210 εκατ. δολάρια 

Η Hilton Worldwide Holdings Inc. συμφώνησε να αγοράσει την Graduate Hotels, μια μάρκα καταλυμάτων που επικεντρώνεται σε πανεπιστημιουπόλεις, για 210 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Hilton θα επιδιώξει να βοηθήσει στην ενίσχυση της επωνυμίας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Chris Nassetta να λέει ότι η αγορά στην οποία βρίσκεται η Graduate έχει περιθώρια ανάπτυξης για 400 έως 500 ξενοδοχεία παγκοσμίως. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 30 ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της Graduate, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Η Graduate Hotels, με την υποστήριξη της AJ Capital, άνοιξε τις πρώτες της τοποθεσίες στις ΗΠΑ το 2014, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Επικεντρώνεται σε τοποθεσίες κοντά σε πανεπιστημιουπόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου όπου διαθέτει ξενοδοχεία στην Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ. Η μάρκα αναμένεται να ανοίξει νέα ξενοδοχεία σε πόλεις όπως το Όστιν και το Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ.  Η συμφωνία σηματοδοτεί μια διαφορετική στρατηγική για τη Hilton, η οποία γενικά προτιμά να αναπτύσσει νέες μάρκες εσωτερικά.

«Είχαμε εδώ και καιρό έναν υψηλό πήχη για την προσθήκη επωνυμιών στο χαρτοφυλάκιό μας, είτε οργανικά είτε μέσω εξαγοράς, και η Graduate θα είναι ένας ακόμη μοχλός ανάπτυξης για εμάς, παρουσιάζοντας μια μοναδική ευκαιρία να εξυπηρετήσουμε περισσότερους επισκέπτες σε πιο περιζήτητους προορισμούς», δήλωσε ο Nassetta.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ανοδος στον ακριβό τουρισμό – Υψηλή ζήτηση και επενδύσεις στα boutique ξενοδοχεία

Μπαράζ επενδύσεων για μεγάλα ξενοδοχεία – Ξεπερνούν τα 4 δισ.

ΠΟΞ: Οι αυξήσεις στις προ-κρατήσεις σε κάποιες περιοχές πλησιάζουν ακόμα και το 10%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News