ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα γειτονιά με κατοικίες στο Costa Navarino

Νέα γειτονιά με κατοικίες στο Costa Navarino

Στην προσθήκη ακόμη μίας «γειτονιάς» κατοικιών πολυτελούς χαρακτήρα προχωρεί αυτή την περίοδο η ΤΕΜΕΣ στην περιοχή του Costa Navarino Dunes, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το «παζλ» της ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής του συγκροτήματος κι ενώ έχουν ξεκινήσει και άλλες αναπτύξεις σε άλλες εκτάσεις της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτές οι κινήσεις αποτελούν την επόμενη φάση της ανάπτυξης των συνολικά 10.000 στρεμμάτων που ελέγχει η ΤΕΜΕΣ στην Πύλο και τη Μεσσηνία συνολικά. Μάλιστα, όπως ανέφεραν χθες στελέχη του ομίλου, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης, ακόμη και η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που θα «τρέχει» τουλάχιστον έως το 2035, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την επένδυση της εταιρείας στη Μεσσηνία, η οποία θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια ακόμη.

Συνολικά, η ΤΕΜΕΣ έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 850 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του Costa Navarino Dunes και άλλων ακινήτων που διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, σε επιπλέον 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία των επενδύσεων και των εσόδων από πωλήσεις στο σκέλος των οικιστικών ακινήτων που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή, τόσο από την ίδια την ΤΕΜΕΣ όσο και από ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι απέκτησαν τα πρώτα οικόπεδα που πωλήθηκαν στο συγκρότημα.

Η νέα γειτονιά που αναπτύσσεται αυτή την περίοδο θα ονομάζεται Valley Greens και θα περιλαμβάνει συνολικά 32 κατοικίες, δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, που θα παραδοθούν «με το κλειδί στο χέρι». Αυτά τα ακίνητα θα περιλαμβάνουν κατοικίες από 135 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 1,4 εκατ. ευρώ, από 250 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 1,85 εκατ. ευρώ και από 300 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 2,6 εκατ. ευρώ. Οι προπωλήσεις των νέων κατοικιών ξεκινούν αυτή την περίοδο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν το 2026. Οπως αναφέρθηκε χθες, ουσιαστικά αυτή η επένδυση έχει επισπευσθεί χρονικά έναντι του αρχικού σχεδιασμού, λόγω της υψηλής ζήτησης που παρατηρείται για την αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών στην περιοχή και στο συγκρότημα.

Πρόκειται για την τρίτη – διαδοχικά– γειτονιά που αναπτύσσει η ΤΕΜΕΣ, καθώς είχαν προηγηθεί το 2020 η Rolling Greens (τα πρώτα ακίνητα παραδίδονται προς χρήση αυτή την περίοδο) και η επέκταση της γειτονιάς Olive Grove με νέες κατοικίες το 2022. Αυτές οι τρεις περιοχές αποτελούν προϊόν επένδυσης της ΤΕΜΕΣ και αριθμούν περίπου 100 κατοικίες διαφόρων μεγεθών και τιμών, καθώς άλλες βρίσκονται σε παραλιακό σημείο (και επομένως είναι πιο ακριβές) κι άλλες σε πιο μακρινά σημεία, που προσφέρουν θέα (και είναι φθηνότερες). Οι πρώτες πολυτελείς βίλες και κατοικίες στο Costa Navarino Dunes είχαν κατασκευαστεί στις γειτονιές Sea Dunes και Olive Grove, με έξοδα των ίδιων των ιδιοκτητών τους.

Ουσιαστικά δηλαδή η ΤΕΜΕΣ είχε πουλήσει μόνο τα οικόπεδα, επιβλέποντας ασφαλώς τις κατασκευές, προκειμένου αυτές να συμμορφώνονται με τους πολεοδομικούς κανονισμούς της περιοχής αλλά και με τις προδιαγραφές που είχε θέσει εξαρχής. Η αξία αυτών των κατοικιών υπολογίζεται ότι ξεκινάει σήμερα από 3,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη της ΤΕΜΕΣ, οι αγοραστές είναι κατά 50% Ελληνες και κατά 50% ξένοι. Ωστόσο, οι αγοραστές από το εξωτερικό έχουν αποκτήσει λίγο πιο ακριβά ακίνητα, περίπου στο 60% της συνολικής αξίας, έναντι 40% των Ελλήνων. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών συντήρησης και διαχείρισης των ακινήτων από την ΤΕΜΕΣ, όπως επίσης και προνομιακή πρόσβαση στις παροχές των ξενοδοχείων. Παράλληλα, όπως τονίζεται, το γεγονός ότι πλέον έχει δημιουργηθεί ένα ικανό «πλήθος» ακινήτων σημαίνει ότι θα επιχειρηθεί η επέκταση της εταιρείας και στον τομέα των ενοικιάσεων, για λογαριασμό των κατόχων των κατοικιών.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News