Business & Finance Πέμπτη 29/06/2023, 07:09
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρώτη η Μύκονος στους πολυτελείς προορισμούς παγκοσμίως τον Μάιο

Πρώτη η Μύκονος στους πολυτελείς προορισμούς παγκοσμίως τον Μάιο

Μπορεί να ήταν μειωμένη, η τουριστική ζήτηση, για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη στις αρχές της σεζόν φέτος, ωστόσο συνέχισαν να αποτελούν τους δύο κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για τα όσους αναζητούν premium εμπειρίες, όπως δείχνουν στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΙΝΣΕΤΕ. 

Αναλυτικότερα, τον Μάιο του 2023, η Μύκονος αναδείχθηκε ως ο Νο.1 προορισμός, για όσους έχουν και θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα στις διακοπές τους, με τον δείκτη ποιότητας των ξενοδοχείων της, να αγγίζει το 92%. Ακολούθησε η Σαντορίνη (90%), το Σαιν Τροπέ (87%) και στην τέταρτη θέση με ίσο ποσοστό (86%), βρέθηκαν η Ίμπιζα και η Σαρδηνία. 

Αναφορικά με τους επιμέρους δείκτες η Μύκονος φαίνεται να παίρνει την πρωτιά σε όλους και η Σαντορίνη ακολουθεί, με εξαίρεση αυτόν του φαγητού και του ποτού, που για την Μύκονο δεν υπάρχουν στοιχεία. 

Οι συμμετέχοντες της έρευνας, εκτίμησαν ιδιαίτερα τα δωμάτια και την καθαριότητά τους, αφού στη Μύκονο το ποσοστό αγγίζει σχεδόν το άριστο, στο 99%. Η Σαντορίνη κατέγραψε τα καλύτερα ποσοστά στην τοποθεσία (94%), στην εξυπηρέτηση (93%) και στην καθαριότητα (93%). 

Πρώτη η Μύκονος στους πολυτελείς προορισμούς παγκοσμίως τον Μάιο-1

Πέρσι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη η νίκη 

Πρέπει ωστόσο να αναφερθεί, πώς τα περσινά στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, για τον Μάιο του 2022, δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα, καθώς Μύκονος και Σαντορίνη «κονταροχτυποίοντουσαν» για το ποια θα στεφθεί η «βασίλισσα» του πολυτελούς τουρισμού παγκοσμίως. 

Συνολικά τα ποσοστά ήταν τα ίδια με φέτος, με το ποσοστό της Μυκόνου να φτάνει και πάλι το 92% και τη Σαντορίνης το 90%. Ακολουθούσε το Σαιν Τροπέ (87%), η Σαρδηνία (86%) και η Ίμπιζα (85%). Ωστόσο στους επιμέρους δείκτες της σχέσης ποιότητας-τιμής, της καθαριότητας και του δωματίου, η Σαντορίνη ξεπερνούσε τη Μύκονο, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Πρώτη η Μύκονος στους πολυτελείς προορισμούς παγκοσμίως τον Μάιο-2
Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας εξακολουθεί να κρατάει τα ηνία όσον αφορά τα μέρη που λατρεύουν να επισκέπτονται οι εύποροι, γεγονός που συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου περί ποιοτικού τουρισμού, καθώς και στην αύξηση των εισπράξεων. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τουρισμός πολυτελείας: Πώς η Ελλάδα μπαίνει στο bucket list των ultra rich

Τουρισμός: Στα 23,9 δισ. ευρώ ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία το 2022

Τα «εναλλακτικά» Δωδεκάνησα γοητεύουν τους Νορβηγούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News