Business & Finance Πέμπτη 31/08/2023, 07:22
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Απαλλάχθηκαν από το τέλος επιτηδεύματος 66.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Απαλλάχθηκαν από το τέλος επιτηδεύματος 66.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από το τέλος επιτηδεύματος απαλλάχθηκαν φέτος 66.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς προχώρησαν σε νέες προσλήψεις. Ο αριθμός, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς πολλοί είναι αυτοί που υπέβαλαν έως τις 28 Αυγούστου ενστάσεις, αφού ενώ αύξησαν το προσωπικό τους, δεν έλαβαν το email της απαλλαγής από την ΑΑΔΕ.

Πάντως, οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες που γλίτωσαν από το τέλος επιτηδεύματος και εξοικονόμησαν από 400 έως 1.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2022 επειδή αύξησαν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης, δεν εξασφαλίζουν αυτόματα την απαλλαγή και για το φετινό έτος.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει εκ νέου να αυξήσουν το προσωπικό τους και συγκεκριμένα να έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου και να διατηρήσουν τον αυξημένο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το τέλος επιτηδεύματος θα καταργηθεί οριστικά το 2027. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή θα προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση του τέλους από το 2025 και την οριστική κατάργησή του το 2027.

Διαβάστε επίσης: 

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή – Πώς θα την πάρουν

Από 4 Αυγούστου οι ενστάσεις για την απαλλαγή από το Τέλος Επιτηδεύματος

Συνέχιση των μέτρων στήριξης λόγω ακρίβειας μέχρι τέλος του έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News