Business & Finance Τετάρτη 4/01/2023, 11:26
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Νέα προσπάθεια για τις 950 μονάδες – Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Νέα προσπάθεια για τις 950 μονάδες – Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Τις προσπάθειες να φτάσει τις 950 μονάδες συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση βρίσκεται σε υψηλά περίπου οκτώ μηνών. Λίγο μετά τις 11 μ.μ. και εν μέσω γενικευμένης ευφορίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γενικός δείκτης κινείται ανοδικά με κέρδη περίπου 2,89% στις 946 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τα οποία πρόκειται να δημοσιευτούν αυτή την εβδομάδα και μέχρι στιγμής οι ενδείξεις από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ, στη Γερμανία και τη Γαλλία, δείχνουν αποκλιμάκωση τον Δεκέμβριο. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αναμένεται να σηκωθεί ένα μεγάλο βάρος από την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, αλλά και από τις διεθνείς αγορές που ανησυχούν για πιέσεις στην οικονομία από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Παράλληλα, η προσοχή των Ευρωπαίων επενδυτών σήμερα θα εστιάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου θα δημοσιευτούν τα πρακτικά της Fed για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύετια κατά 0,67%, ο FTSE του Λονδίνου οριακά κατά 0,13%, ο Dax της Φρανκφούρτης κατά 1,30% και ο CAC του Παρισιού εμφανίζει άνοδο 1,18%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News