Business & Finance Πέμπτη 31/12/2020, 21:43
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με ήπιες κινήσεις έκλεισε το 2020

Wall Street: Με ήπιες κινήσεις έκλεισε το 2020

Με οριακές μεταβολές αποχαιρετά η Wall Street το 2020 στην τελευταία της συνεδρίαση, με βασικό χαρακτηριστικό τον περιορισμένο όγκο συναλλαγών εν όψει της αργίας του Νέου Ετους. Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά ολοκληρώνει ένα έτος που συνέβησαν τα πάντα: επιδημία, κατάρρευση και εν συνεχεία κέρδη ρεκόρ χάρη στα άνευ προηγουμένου μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Αφού άγγιξαν αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζοντας σταθερή βελτίωση από το Μάρτιο, όταν η πανδημία ήρθε και σάρωσε τις διεθνείς αγορές και άφησε εκατομμύρια Αμερικανούς άνεργους, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχασαν την κεκτημένη τους ταχύτητα, δείχνοντας μία «κόπωση» στη σημερινή συνεδρίαση. Η αγορά τώρα κοιτάζει μπροστά το 2021, με το βλέμμα της στην εξέλιξη της πανδημίας, τις εκλογές στην πολιτεία της Τζόρτζια και την Φέντεραλ Ριζερβ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντρ Μπάκος της New Vines Capital. 

Θετικό τόνο έδωσαν και τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε για δεύτερη συναπτή εβδομάδα. 

Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχυόταν 0,23%, ενώ και ο S&P 500 πέρασε σε θετικό έδαφος με μικρή άνοδο 0,15% αφού προηγουμένως είχε δοκιμάσει πτωτικό πρόσημο. Ο Nasdaq κατέγραφε οριακή πτώση 0,12%. Ενέργεια, βαριά βιομηχανία και πρώτες ύλες κατέγραφαν πτώση, μετά τα πρόσφατα κέρδη. 

moneyreview.gr
   
 
    
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News