Business & Finance Δευτέρα 12/12/2022, 15:51
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υποτονική υποχώρηση με ασθενικό τζίρο

Χρηματιστήριο: Υποτονική υποχώρηση με ασθενικό τζίρο

Σε ράθυμους ρυθμούς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών τόσο από πλευράς μεταβολής όσο και από πλευράς τζίρου, συμπλέοντας με το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Οι επενδυτές δεν δείχνουν διάθεση για μεγάλα ανοίγματα εν αναμονή των συνεδριάσεων από τις Fed και ΕΚΤ που είναι και οι τελευταίες για το 2022.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι δύο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο θα προχωρήσουν σε πιο ήπια αύξηση των επιτοκίων μετά από τις επιθετικές που προηγήθηκαν της τάξεως των 75 μονάδων βάσεως. Οι χρηματαγορές έχουν προεξοφλήσει ότι οι αυξήσεις που θα ανακοινωθούν θα είναι 50 μονάδων βάσεως και μάλιστα ιδιαίτερα για την ΕΚΤ θεωρείται σίγουρη αυτού του εύρους η επιτοκιακή αύξηση.

Απουσιάζουν οι επενδυτές

Ο Γενικός Δείκτης με την υποχώρηση 0,17% που σημειώνει έχει πέσει στις 914,45 μονάδες, μία μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Όπως και την Παρασκευή, έτσι και σήμερα ο τζίρος κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα διαμορφούμενος στα 22 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 13 εκατ. μετοχές. 

Πτωτικά κινείται και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης διαγράφοντας 0,30%, ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση και στο +0,24% κινείται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη περί του 0,45% κι αυτό διότι η μετοχής της Πειραιώς πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 3,72% και είναι με διαφορά η μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με την καλύτερη εικόνα. 

Άλλωστε ελάχιστες είναι οι μετοχές του FTSE 25 που κινούνται ανοδικά και εξ αυτών πέραν από την προαναφερθείσα μετοχή, ξεχωρίζει και αυτή της Ελβαλχαλκόρ ευρισκόμενη στο +1,21%.

Στην άλλη άκρη του ταμπλό και στα χαμηλότερα στρώματά του, έχουν τοποθετηθεί οι μετοχές των Σαράντης, ΑΔΜΗΕ και Jumbo υποχωρώντας κατά 2,84%, 1,97% και 1,52%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πλαίσιο: Αύξηση τζίρου και κερδών το γ’ τρίμηνο

Μύλοι Λούλη: Στα 154,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα από πωλήσεις στο 9μηνο

 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News