Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 11:40
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συντηρητική έναρξη Δεκεμβρίου 

Χρηματιστήριο: Συντηρητική έναρξη Δεκεμβρίου 

Το δρόμο της συγκράτησης έχει επιλέξει το Χρηματιστήριο Αθηνών για να υποδεχθεί τον Δεκέμβριο τον τελευταίο μήνα μιας αν μη τι άλλο επεισοδιακής χρονιάς. Παρά τις προκλήσεις και τις διακυμάνσεις που θύμιζαν πορεία roller coaster, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει καταφέρει μέσα στο Νοέμβριο όχι μόνο να ισοσκελίσει τις απώλειες που κατέγραψε στην περιπετειώδη περίοδο που προηγήθηκε, αλλά και να εισέρχεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του 2022, κερδισμένο κατά 2,13%. Στόχος έως τις 31 του μηνός αν όχι να διασφαλίσει τα κέρδη αυτά, να αποχαιρετήσει την τρέχουσα χρονιά έχοντας κατοχυρώσει τις 900 μονάδες. Βεβαίως ότι καλύτερο προκύψει εννοείται ότι θα είναι καλοδεχούμενο. 

Ο «ενορχηστρωτής» Τζερόμ Πάουελ 

Με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ από το βήμα συνεδρίου στο Ινστιτούτο Brookings να σηματοδοτεί μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων, δίχως όμως να ορίζει πότε θα κλείσει ο κύκλος αυτός, στις αγορές σήμερα πνέει άνεμος αισιοδοξίας. 

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τη χθεσινή έκρηξη του τζίρου στα 282 εκατ. ευρώ, προκαλούμενη από το rebalancing των δεικτών MSCI και το κλείσιμο θέσεων από τους ξένους επενδυτές. Ωστόσο οι κινήσεις που καταγράφονται στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης είναι μετρημένες. 

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,17% και κινείται πέριξ των 913 μονάδων, με τον τζίρο να έχει υπερβεί τα 11 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών τα 3 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης επίσης κινείται συντηρητικά με άνοδο 0,20%, με τον Mid Cap να προσθέτει περί του 0,40%. Λίγο υψηλότερα στο +0,75% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης. 

Ήπιοι τόνοι και στις μετοχές. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Alpha Bank (+1,88%), Motor Oil (+1,30%), Ελβαλχαλκόρ (+1,25%), Βιοχάλκο (+1,06%).

Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα υποχωρούν κατά 1,85% και 1,15% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στη Eurobank το 13,41% της Ελληνικής Τράπεζας αντί 70 εκατ. ευρώ

Αυξήθηκε στο 69,5% το ποσοστό του ΤΧΣ στην Attica Bank

Πλαστικά Θράκης: Μείωση πωλήσεων καθώς υποχωρεί η ζήτηση για προϊόντα κατά του COVID

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News