Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 14:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συντηρείται άνω των 820 μονάδων παρά τις απώλειες στην Ευρώπη 

Χρηματιστήριο: Συντηρείται άνω των 820 μονάδων παρά τις απώλειες στην Ευρώπη 

Διατηρείται το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών κι ενώ στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια έχουν κάνει αναστροφή και καταγράφουν απώλειες. Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη έδειξαν ότι συρρικνώθηκαν για τρίτο συναπτό μήνα, κάτι που σημαίνει ότι για το σύνολο του καλοκαιριού του 2022 στο λιανικό εμπόριο περιορίσθηκε η δραστηριότητα. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, έδωσε το παράγγελμα ούτως ώστε οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες να κάνουν μεταβολή και να περάσουν σε αρνητικό έδαφος. 

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, σε σχέση με το πρωί το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται με πιο ήπια άνοδο, αυτή η άνοδος όμως το διατηρεί υψηλότερα των 820 μονάδων. Ένα επίπεδο το οποίο το ανέκτησε την περασμένη Δευτέρα το έχασε χθες, για να ξεπεράσει εκ νέου σήμερα το επίπεδο αυτό. 

Η μεσημεριανή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,27% και έχει ανέβει στις 821,52 μονάδες. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 17 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 4 εκατ. τεμάχια. 

Σε χαμηλές πτήσεις ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ευρισκόμενος στο +01,8%, ο Mid Cap παρουσιάζει κέρδη περί του 0,40%, ενώ το ίδιο σχεδόν ποσοστό ανοδικής μεταβολής παρουσιάζει και ο δείκτης των τραπεζών. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή έχει πατήσει στο +2%, όντας η μετοχή με την καλύτερη εικόνα σε αυτό το στάδιο. Η μετοχή της Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 1,51% και από απόσταση αναπνοής ακολουθεί αυτή της Quest (+1,47%). Στο +1,31% βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ και στο +1,17% της Εθνικής. 

Στον αντίποδα, οι σημερινές πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των ΕΥΔΑΠ (-1,36%), Ελβαλχαλκόρ (-1,31%), ΟΛΠ (-1,23%) και Βιοχάλκο (-1,11%).

Αναστράφηκε το θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει πτώση περί του 0,40%, ενώ Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο κινούνται πτωτικά με απώλειες που κυμαίνονται μεταξύ -0,73% έως -0,11%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Αυξημένες κατά 7% σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου

Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News