Business & Finance Δευτέρα 22/08/2022, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη της εβδομάδας στο κόκκινο

Wall Street: Έναρξη της εβδομάδας στο κόκκινο

Οι ανησυχίες για τα αποτελέσματα της επιθετικής νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους αμερικανικούς δείκτες, «διαγράφοντας» σταδιακά τα κέρδη που σημειώθηκαν από την αρχή του καλοκαιριού.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στην αρχή της συνεδρίασης έχασε 397 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,20%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,47%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq επίσης σημείωσε απώλειες 1,71%.

Ειδικότερα, σε πτώση βρίσκονται οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ξανά να στρέφονται μακριά από το ρίσκο. Ενδεικτικά, η μετοχή της Amazon υποχωρεί κατά περίπου 2%, ενώ επίσης απώλειες καταγράφονται στον τομέα των ημιαγωγών, με τη Nvidia να χάνει σχεδόν 2,4%. Ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης από την CFRA, απώλειες περίπου 4% καταγράφει και η Netflix.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να μιλήσει σε λίγες ημέρες για τον πληθωρισμό στο πλαίσιο του ετήσιου οικονομικού συνεδρίου της κεντρικής τράπεζας, οι επενδυτές αναμένουν ότι θα πρόκειται για μία εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις.

Σημειώνεται ότι μεγάλες απώλειες καταγράφονται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία άνοιξαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας σε δυσοίωνο κλίμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγορές: Οι «αρκούδες» κοιτάζουν τη Fed, μετά το ράλι των 7 τρισ. δολαρίων

Ευρωπαϊκές αγορές: Πτώση με το βλέμμα σε ΕΚΤ, φυσικό αέριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News