Business & Finance Πέμπτη 21/07/2022, 18:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπαθεί να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ

Wall Street: Προσπαθεί να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ

Προσπάθεια να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων καταβάλει σήμερα η Wall Street, σε μια ημέρα στην οποία στην επικαιρότητα κυριαρχεί η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,52%, ο S&P 500 δίνει μάχη για να υπερπηδήσει το μηδέν, με τον Nasdaq να ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,23%. 

Η περίοδος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς από τις αμερικανικές εισηγμένες έχει ανεβάσει ρυθμούς, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δημοσίευσε τις οικονομικές της επιδόσεις η Tesla, οι οποίες ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων. Τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα έχουν επιφέρει κέρδη στη μετοχή της της τάξεως του 7%.

Αντιθέτως τόσο ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ΑΤ&Τ, όσο και η αεροπορική United Airlines δεν είχαν πορεία ανάλογη των προσδοκιών το προηγούμενο τρίμηνο κι έτσι οι μετοχές τους υποχωρούν. 

Από τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 το 18% έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το β΄ τρίμηνο του 2022. Εξ αυτών το 71%, είχαν επιδόσεις καλύτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τα στοιχεία αναφορικά με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες αυξήθηκαν στις 251.000, από 244.000 αιτήσεις μια εβδομάδα νωρίτερα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News