Business & Finance Τρίτη 19/07/2022, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανακάμπτει μετά τις χθεσινές απώλειες 

Wall Street: Ανακάμπτει μετά τις χθεσινές απώλειες 

Εκ διαμέτρου αντίθετο σε σχέση με χθες είναι το κλίμα στη Wall Street σήμερα, καθώς οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά. 

Χθες η συνεδρίαση «σημαδεύτηκε» από τα δημοσιεύματα ότι η Apple σχεδιάζει να επιβραδύνει τις προσλήψεις για το νέο έτος όπως και να περιορίσει τις δαπάνες της. Αυτές οι αναφορές επέφεραν πλήγμα στη μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας, συμπαρασύροντας και το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Σήμερα εντούτοις το κλίμα έχει αλλάξει άρδην, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο περί του 1,12%, τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1,22% και τον Nasdaq να προσθέτει περί του 1%.  

Οι επενδυτές πλέον επικεντρώνονται στις ανακοινώσεις των αμερικανικών εισηγμένων αναφορικά με την πορεία τους το β΄ τρίμηνο του 2022, ανακοινώσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η Johnson & Johnson δημοσίευσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, ενώ επίσης καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα της ΙΜΒ. Και οι δύο εταιρείες αναθεώρησαν επί τα χείρω την καθοδήγησή τους αναφορικά με την πορεία τους το 2022. 

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσει τις οικονομικές επιδόσεις του για το προηγούμενο τρίμηνο το Netflix, ενώ αργότερα στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα δημοσιεύσουν τα δικά τους αποτελέσματα οι Tesla, United Airlines, American Airlines, Snap, Twitter και Verizon μεταξύ άλλων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News