Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 20:35
ΑΓΟΡΕΣ

Σε εορταστικό κλίμα αποχαιρέτησαν για Χριστούγεννα οι ευρωαγορές 

Σε εορταστικό κλίμα αποχαιρέτησαν για Χριστούγεννα οι ευρωαγορές 

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση πριν την αργία των Χριστουγέννων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές εμφανώς σε διάθεση εορταστική.

Αύριο παραμονή των Χριστουγέννων οι ευρωπαϊκές αγορές θα είναι κλειστές.

Στη σημερινή συνεδρίαση διατηρήθηκε το θετικό μομέντουμ από την Τρίτη, με τις εξελίξεις για τις διαπραγματεύσεις να είναι η κινητήριος δύναμη για τις μετοχές. 

Τα δημοσιεύματα τα οποία φιλοξένησαν δηλώσεις αξιωματούχων τόσο της Βρετανίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις οποίες ανέφεραν ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας είναι πλέον πολύ κοντά, ήρθαν να συμπληρώσουν τη θετική αύρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει των γιορτών.

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να περάσει μια από τις πιο περίεργες εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων στην ιστορία της, καθώς τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα κρατήσει τους Ευρωπαίους στα σπίτια τους και θα απουσιάσουν οι παραδοσιακές οικογενειακές πολυπληθείς συγκεντρώσεις. 

Εντούτοις, ο προβληματισμός αυτός απουσίασε από τους επενδυτικούς κύκλους, με ιδιαίτερα αποδοτικά αποτελέσματα, όπως: τους κλάδους των ταξιδίων και αναψυχής και των τραπεζών να λάμπουν κλείνοντας με κέρδη 4,01% και 3,05% αντίστοιχα, ακολουθούμενοι από τον ενεργειακό ο οποίος ενισχύθηκε κατά 2,49%. 

Μοναδική ανορθογραφία της σημερινής συνεδρίασης ο κλάδος υγείας, ο οποίος απουσίασε από το σημερινό πάρτι, υποχωρώντας κατά 0,40%. 

Με εξαίρεση τον υγειονομικό κλάδο, οι κυριότεροι κλάδοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο κι έτσι αναπόφευκτα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,08%. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου προπορεύθηκε σήμερα παρουσιάζοντας κέρδη της τάξεως του 1,31%, από απόσταση αναπνοής ακολούθησε η Φρανκφούρτη (+1,26%), το Παρίσι έκλεισε με άνοδο 1,11%, πιο μετριοπαθώς κινήθηκε το Λονδίνο (+0,56%).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News